Hyppää sisältöön
Osiot
Valikko

Ruotuväki

Kuva: Rasmus Härkönen

Rajavartijan työt kiinnostavat tulevaisuudessa jääkäri Kaisa Pekkalaa.

Palveluksessa sotilaspoliisina

Carlos Sunila

”Mielestäni maanpuolustus kuuluu kaikille, ja varusmiespalvelus on minun panokseni siihen. Olen sotilaspoliisi ja aloitin palveluksen viime heinäkuussa Jääkäriprikaatissa Sodankylässä. Intissä olen viihtynyt todella hyvin. Sotilaspoliisin hommat tuntuu omalta jutulta ja tätä on mukava tehdä."

Jääkäri Kaisa Pekkala / sotilaspoliisi / Jääkäriprikaati, Sodankylä / TJ168

"Innostus lähteä inttiin syntyi pikkuhiljaa pienestä asti. Isoveljeni kertoi aina sotilaspoliisina kokemiaan inttijuttuja, mistä syntyi kiinnostus suorittaa myös itse palvelus sotilaspoliisina.

Lukion suorittamisen jälkeen avautui hyvä sauma lähteä inttiin. Päätös ei ollut vaikea, sillä sen olin tehnyt jo vuosia sitten.

Palvelukseni on käytännössä vartiopalvelua varuskunnan portilla. Lisäksi sotilaspoliisikoulutusta on siinä sivussa. Jääkäriprikaatissa Sodankylässä sotilaspoliisilinjalla meitä on vain kaksi naista. En koe sitä mitenkään erityisenä, me kaikki sotilaspoliisit olemme samalla viivalla taistelijoita ja sotilaita.

Parasta palveluksessa on ollut saada uusia kokemuksia ja kontrastia. Kuulin sotilaspoliisin palveluksesta paljon kavereilta jo ennen inttiä, joten mikään asia ei oikeastaan yllättänyt minua.

Koulutus sotilaspoliisiksi ei ole aivan tavallinen, sillä meidän peruskoulutukseen kuuluu sotilaspoliisin miehistönkoulutuskurssi. Koulutus oli rankempi ja hyvin paljon erilaisempi verrattuna peruskoulutuskauteen, mutta pidin koulutuksesta ja pääsin hyvin hommaan mukaan. Sen aikana opetetaan perusteet sotilaspoliisina toimimiseen sekä harjoitellaan hieman voimankäyttöä.

Minua kiinnostaa tulevaisuudessa rajavartijan työ. Intti on sille hyvää pohjaa, mutta vielä se on enemmän haave."