Elias Mäntynen

Petra Olli ja Elias Kuosmanen poseerasivat valokuvaajille ja televisiokameroille ennen tilaisuuden alkua.

Painin arvokisamitalisteille järjestettiin mitalikahvit

Pietu Heiskanen

Euroopan mestari Petra Ollin ja sotilaskisojen arvokisamitalisti Elias Kuosmasen saavutuksia juhlittiin tänään Suomen Painiliiton johdolla.

Helsingin Pitäjämäessä oli tänään kokoontunut aimo joukko toimittajia ja urheilun parissa työskenteleviä, kun painin arvokisamitalistien saavutuksia muistettiin kakkukahvien kera.

Sotilaiden MM-kisojen kultamitalisti ja EM-kisoissa pronssia voittanut painija Elias Kuosmanen oli toinen tilaisuuden palkituista urheilijoista. Hän toimii kouluttajana liikunta-aliupseerina Kaartin jääkärirykmentissä Urheilukoulussa. Työpaikka on Kuosmasen mukaan tukenut harjoittelemista.

– Urheilukoulussa työskentelyn kautta olen saanut vastapainoa harjoittelulle, joka on siten myös lisännyt tehoja varsinaisissa urheilutreeneissä, Kuosmanen valottaa.

Kuosmanen suoritti vielä viime vuonna varusmiespalvelusta Urheilukoulussa, jossa hänet valittiin saapumiseränsä parhaaksi urheilijaksi. Palveluksen aikana hän voitti mitaleita nuorten painikisoista, joten kakkukahvitilaisuudet ovat tulleet tutuksi.

Tilaisuudessa huomioitiin myös painija Petra Olli, joka voitti toukokuun alussa kultaa Euroopan mestaruuskisoissa Kaspijskissa, Kaspianmeren rannalla. Rion olympialaisissa vuonna 2016 koetun pettymyksen jälkeen EM-kulta tarkoitti Ollin paluuta maailman huipulle. Ollille EM-mitali oli uran kolmas.