Onko aamukampa jäänyt virtuaalimaailman jalkoihin?
Intti-sovellus rytmittää nykyvarusmiehen aamurutiinia.
TJ 56, palvelusta suoritettuna 77,94%. Tarkka analyysi ilmestyy näytölle, kun varusmies avaa puhelimellaan Intti-sovelluksen. Epävirallinen aamulaskuri on vakiinnuttanut asemansa nykypäivän aamukampana tai nippanappana, mutta sovelluksesta löytyy paljon muutakin kuin vain tänään jäljellä -lukema.
Jäljellä olevien armeija-aamujen laskeminen on aina ollut olennainen osa inttikulttuuria. Metodit jäljellä olevien herätysten havainnollistamiseen ovat aikojen saatossa vaihdelleet ja jopa aamujen laskenta on suorittanut digiloikan. Tänään jäljellä -lukema löytyy tätä nykyä kamman sijaan kätevästi kännykältä.
Vuonna 2019 Android- ja iOS-käyttöjärjestelmille julkaistu Intti-sovellus on viidessä vuodessa laajentunut TJ-laskurista kokonaisvaltaiseksi varusmiehen työkalupakiksi. Sovelluksesta löytyy TJ-lukema sekunnin tarkkuudella, jokaisen varuskuntaravintolan viikon ruokalista sekä neljä erilaista peliä. Sotilasarvojen opettelussa auttavasta sotilasarvopelistä on käytännön hyötyä, kun taas lopuista on ennemminkin viihdearvoa kasarmi-iltojen ratoksi.
Nopean kenttägallupin pohjalta sovelluksen suosio varusmiesten keskuudessa on käsinkosketeltava. Vaikka oman TJ:n vääjäämättömän vähenemisen tarkkailu on useimmille sovelluksen tärkein käyttötarkoitus keräävät muutkin ominaisuudet tasaisesti kiitosta.
Iloa vanhoille ja toivoa tuoreille
Kaartin jääkärirykmentin 2. Sotilaspoliisikomppaniassa varusmiespalvelustaan suorittavalle kaartinjääkäri Luukas Ahoselle sovellus on nykyään osa aamurutiinia.
– Ensimmäinen asia mitä teen herättyäni on TJ:n ja päivän ruoan vilkaiseminen, Ahonen kertoo.
Ahosen palvelus alkaa olla jo voiton puolella. Kun sadan aamun haamuraja on alitettu alkaa näytön alareunasta nousta maireasti hymyilevä reservin aurinko. Auringonnousun seuraaminen on keventänyt Ahosen päivänkoittoja.
– Siinähän se palveluspäivien hupeneminen konkretisoituu. Reservin aurinko lämmittää mukavasti, Ahonen sanailee.
Intti-sovellus on tuttu myös Karjalan prikaatin 2. Ilmatorjuntapatterin alokas Kasper Määtälle. Hän kertoo, että sovellus tuli tutuksi jo ennen omaa palvelusta aiemmin armeijan käyneiden kavereiden kautta.
– Ruokalistat ja sotilasarvopeli ovat olleet kovassa käytössä ja vapaa-ajalla on tullut muitakin pelejä lätkittyä, Määttä kertoo.
Alokaskauden alussa palveluksen pituutta ei ole vielä määritelty. Puolen vuoden palvelusta tavoitteleva Määttä kertoo, että hänen taktiikkanaan on asettaa palvelusajaksi ensin 347 päivää ja pudottaa sitä jos kohdalle osuu lyhyempi palvelustehtävä.
– Siinä nousisi suoritettu osuus hetkessä aika mukavasti, Määttä pohtii