Kersantti Tanja Niskasen kotijoukkue on KalPa.

Olympiapronssi toi Tanja Niskaselle Aliupseeriliiton Vuoden urheilija -palkinnon

Merja Juva

Palkinnon saajaksi valitaan Aliupseeriliiton jäsenten ehdotusten perusteella menestynyt urheilija. Tavanomaisten mestaruuskisojen lisäksi huomioidaan myös sotilasurheilun saavutukset.

Aliupseeriliitto valitsi vuoden 2018 urheilijaksi naisten jääkiekkomaajoukkueeseen tällä kaudella kuuluva Tanja Niskasen, joka pelaa jääkiekossa hyökkääjän pelipaikkaa.

– Tämä tuli yllätyksenä, mutta hyvältä tuntuu, Niskanen iloitsee.

Hän oli naisleijonien mukana voittamassa olympiapronssia Pyeongchangissa. Myös MM-tasolta hänellä on kolme mitalia, kaksi pronssista ja tuoreimpana hopea kotikisoista.

Kisakauden jälkeen on aikaa hengähtää hieman, ennen kuin suuntaa katseensa tulevaan.

– Pitää varmaan tehdä vähän pitemmän ajan suunnitelmia, Niskanen pohtii seuraavat olympialaiset mielessään.

Niskanen pelaa myös SM-liigassa KalPan naisten joukkueessa ja on pistepörssissä kärkipelaajia. Korkeat pisteet hän saa myös joukkuekavereiltaan, jotka arvostavat häntä kapteenina. Jäähallin ulkopuolella Niskanen on kersantti ja työskentelee tilannevalvonta-aliupseerina Karjalan lennostossa.

Aliupseeriliitto nimeää perusteltujen ehdotusten pohjalta jäsenistönsä keskuudesta vuoden urheilijan. Valintaperusteissa huomioidaan suurista kansallisista ja kansainvälisistä kisoista tulleet saavutukset kuluvana vuonna. Näiden lisäksi Aliupseeriliiton omat ja Sotilasurheiluliiton järjestämät kisat huomioidaan.