Nea Holopainen

Videokuvaaminen on lähellä agentin sydäntä.

Oikeustieteiden opiskelija kuvaa ja taltioi

Konsta Leikas

Armeijan mittapuulla seniorina itseään pitävä 23-vuotias Miska Lunden on päässyt useille videokuvaskeikoille, sekä vastaamaan varusmiesten kiperiin kysymyksiin.

Someagentti / Miska Lunden / MSTK / Upinniemen Rannikkoprikaati / tj 106

Someagentin tehtävissä olen varusmiesten tukena, jos tulee kysyttävää palvelukseen liittyen. Toimin ikään kuin tiedonvälittäjänä. Myös ennen palveluksen alkamista voi tulla juttelemaan sosiaalisessa mediassa. Välillä kysytään komennustodistuksen häviämiseen liittyen, että mistä saa uuden. Perusasioihin liittyen kysytään myös paljon kysymyksiä. Sähköpostista ja Facebookista saa minut kiinni aina. Someagentin homma on paikoittain rankkaa, mutta lopulta palkitsevaa.

Olen iloinen, että minut valittiin tähän tehtävään. Videokuvaaminen on lähellä sydäntäni ja tykkään tietokoneen käyttämisestä, että sen puoleen olen oikeissa hommissa. Oli hienoa päästä kuvaamaan saksalaista laivaa Helsingissä. Merisotilastoimikunnan alikersantti valvoo meidän tekemisiämme ja katsoo, että me hoidamme hommamme. Täällä on hyvä työympäristö. Meitä on viisi paikalla aina ja myös satunnaiset vierailijat viihtyvät täällä. Varusmiehet ovat aina tervetulleita tänne!

P-kaudella olin viestikomppaniassa kuusi viikkoa. Siellä oli tiukka kuri. Pojista tehtiin miehiä niin sanotusti. Someagentin hommat ovat paljon itsenäisempiä kuin alokkaana oleminen. Toisaalta metsässä kamiinan vieressä nukkuminen oli kotoisaa. Mikään ei voita torstaita, kun on hernekeittoa ja pannukakkua tarjolla. Se on ylivoimaisesti paras muonituskeskuksen tarjoama ruoka.

Upinniemessä on mahtavat liikuntamahdollisuudet. Käyn salilla paljon ja pyöräilen aina kun on mahdollista. Täällä on kuntotalo, mikä on auki aamuseitsemästä iltayhdeksään. Liikuntasalissa voi pelata koripalloa tai lentopalloa, minkä lisäksi meillä on oma uimahalli. Myös ulkojuoksurata löytyy.

Lomilla vietän tyttöystäväni kanssa laatuaikaa tai näen kavereitani. Tulevaisuudessa aion suorittaa oikeustieteiden maisteterivaiheen ja hakea alan töitä.