Hyppää sisältöön
Osiot
Valikko

Ruotuväki

Tomi Edwards

Kenraaliluutnantti Välimäki ja kenraali Williams kättelevät

Kenraaliluutnantti Välimäki isännöi Williamsin vierailun

Yhdysvaltalainen neljän tähden kenraali vieraili Suomessa

Lauri Höyssä

Yhdysvaltain Euroopan ja Afrikan maavoimajoukkojen komentaja, kenraali Darryl Williams vieraili Suomessa 14. syyskuuta.

Yhdysvaltalainen kenraali Darryl Williams vieraili Helsingissä 14. syyskuuta. Williams on Yhdysvaltain Euroopan ja Afrikan maavoimajoukkojen komentaja.

Williams tapasi vierailuillaan Suomen maavoimien komentajan, kenraaliluutnantti Pasi Välimäen. Tapaamisen aikana keskusteltiin menneistä yhteisistä harjoituksista ja suunniteltiin tulevaa yhteistyötä.

– Yhteistoimintamme on erittäin hyvällä tasolla. Viime kesän harjoittelu lisäsi joukkojemme kykyä toimia yhdessä. Samalla opimme toistemme parhaista käytänteistä – monella eri tasolla ja tavalla, kenraaliluutnantti Välimäki kommentoi menneitä harjoituksia.

Yhdysvaltain Euroopan ja Afrikan maavoimajoukot ovat osallistuneet useisiin harjoituksiin ja koulutuksiin Suomessa kesän aikana. Kansainvälisiä maavoimien harjoituksia on ollut muun muassa Kaartin jääkärirykmentissä, Porin prikaatissa ja Utin jääkärirykmentissä.

– Kesän harjoitustoiminta Suomessa tarjosi mahdollisuuden jatkaa yhteistoimintakykymme sekä jo ennestään vahvan kumppanuutemme kehittämistä, kenraali Williams sanoo.

Williamsin sotilasarvo neljän tähden kenraali on korkein Yhdysvaltojen asevoimien tällä hetkellä käyttämistä arvoista.

Yhdysvaltain Euroopan ja Afrikan maavoimajoukot vastaavat kansainvälisestä koulutuksesta ja taisteluosastoista Euroopassa

Yhdysvaltain Euroopan ja Afrikan maavoimajoukot vastaavat yhdysvaltalaisten sotilaiden toiminnasta, kun nämä toimivat Euroopan tai Afrikan alueella. Yhdysvalloilla on seitsemän pysyvää varuskuntaa Euroopassa.

Joukkojen tavalliseen toimintaan kuuluu harjoittelu lukuisien muiden asevoimien kanssa. Tämän lisäksi Euroopassa palvelevat joukot osoittavat Yhdysvaltojen tahdon puolustaa Eurooppalaisia liittolaisiaan.

Joukkojen tämänhetkisiin operaatioihin lukeutuvat koulutukset Ukrainan ja Georgian asevoimien kanssa, sekä taisteluvalmiiden taisteluosastojen ylläpito Naton itäisimmissä jäsenvaltioissa.


Darryl Williams on tehnyt pitkän uran Yhdysvaltain asevoimissa

61-vuotias kenraali Williams nimitettiin Yhdysvaltain Euroopan ja Afrikan maavoimajoukkojen komentajaksi kesäkuussa. Nimitystä ennen Williams palveli Yhdysvaltain Sotilasakatemian West Pointin johtajana. 

Elokuussa kenraali Williams nimitettiin myös Naton Allied Land Command -esikunnan johtajaksi.

Williams on tehnyt suuren osan urastaan upseerina kenttätykistössä. Tämän lisäksi Williams on toiminut monissa hallinnollisissa johtotehtävissä.

Williams on toiminut johtotehtävissä Persianlahden sodassa ja Irakin sodassa, sekä Yhdysvaltain ebolanvastaisessa työssä Libyassa.