Christian Pirskanen

Ensimmäinen tuotantokausi kuvattiin vuosi sitten ja päähenkilöt olivat 1/17-saapumiserästä.

Naissotilaat-sarja jatkuu Upinniemessä

Konstantin Kouzmitchev

Vuoden 2018 alussa ensi-iltansa saanut Naissotilaat-sarja saa jatkoa toisen tuotantokauden muodossa. Tällä hetkellä tuotantoyhtiö etsii uusia päähenkilöitä sarjaan.

Naissotilaat-sarjasta aletaan tulevana kesänä tekemään uutta tuotantokautta.

– Ensimmäinen tuotantokausi oli oikea hitti, joten totta kai sarjaa ollaan jatkamassa, hehkuttaa Naissotilaat-sarjan tuottaja Ulrika Hirvikallio-Setälä.

– Katsojilla on inttiä kohtaan vahva kiinnostus. Onnistuimme sarjan päähenkilöiden kautta kertomaan vaihtelevia tarinoita nykyaikaisesta varusmiespalveluksesta, hän jatkaa.

Seuraavassa kaudessa joukko-osasto vaihtuu Porin prikaatin Niinisalon varuskunnasta Rannikkoprikaatin Upinniemen varuskuntaan.

– Uskomme, että katsojia kiinnostaa nähdä millaista kulttuuria ja minkälaisia tapoja on jossain toisessa varuskunnassa, Hirvikallio-Setälä pohtii.

– Upinniemi on Rannikkoprikaatin päätukikohta ja suuri osa sinne pyrkivistä haluaa laivastoon. Saa nähdä pääseekö joku päähenkilöistämmekin sinne, Hirvikallio-Setälä myhäilee.

Samalla siirtyy myös puolustushaaran painotus maavoimista merivoimiin.

– Nyt voidaan esimerkiksi näyttää, mitä erikoisuuksia merivoimilla on, hän innostuu.

Uuteen tuotantokauteen haetaan nyt päähenkilöitä.

– Hakuaikaa päätettiin pidentää tulevien naisalokkaiden ennätysmäärän vuoksi. Nyt jokaisella Upinniemessä heinäkuussa varusmiespalveluksensa alottavalla naisella on mahdollisuus hakea sarjaan, Hirvikallio-Setälä huomauttaa.

Mahdollisille hakijoille on lähetetty tuotantoyhtiön eli Bastella media oy:n yhteystiedot puolustusvoimien kirjeen mukana.

– Sarjan uusiksi päähenkilöiksi haluavien tulee ilmoittautua meille määräaikaan mennessä. Jos kaikki menee hyvin, niin sitten tulee kutsu koekuvauksiin Tampereelle, Hirvikallio-Setälä kannustaa.

Tarkkoja valintakriteereitä sarjan tuottajalla ei ole.

– Päähenkilöksi haluavan täytyy olla avoin ja halukas kertomaan elämästään sekä tunteistaan myös tv-kameroille, Hirvikallio-Setälä opastaa.

– Tärkein asia meille on, että hakijalla on halua suorittaa asepalvelus kunnialla, hän kuitenkin korostaa.