Hyppää sisältöön
Osiot
Valikko

Ruotuväki

Anttoni Kangastie

"Venemiehistöön kuuluvat varusmiehet pääsevät välillä hyppäämään myös sotasataman veneiden ruoriin."

Moottoreita, maanviljelystä ja merellisiä maisemia

Jiri Avila

Uudenmaan Prikaatin konemiehet tekevät monipuolisesti niin mekaanikon kuin kansimiehenkin tehtäviä venekaluston parissa. Jääkäri Kevin Ginman kuuluu harvaan joukkoon varusmiehiä, jotka pääsevät työskentelemään Jehu-luokan maihinnousuveneiden kanssa.

Jääkäri Kevin Ginman / Uudenmaan Prikaati / 2. Rannikkojääkärikomppania / TJ 16

"Koen saaneeni palveluksestani paljon irti. Varsinkin veneiden moottoreista, niiden toiminnasta ja huoltamisesta on tullut opittua paljon. Palveusaika on sujunut oikein mukavasti ja sanoisin tätä suhteellisen rennoksi tavaksi suorittaa palvelus.

Palvelustehtävääni kuuluu muun muassa Jehu-luokan veneiden köysien kiinnittäminen ja irrottaminen vesille lähdettäessä ja maihin tultaessa. Olemme saaneet myös paljon kokemusta ilmatorjuntakonekiväärillä ampumisesta, sillä vesillä ollessamme saatamme käyttää niitä veneiden ilmapuolustamiseen. Myös PKM konekiväärillä olemme päässeet ampumaan. Normaalipäivät kuluvat veneiden perushuoltotöitä tehdessä. 

Yksi hieno tapahtuma palvelusaikanani oli venemarssi Ahvenanmaan ympäri. Matkan aikana pääsin monipuolisesti toteuttamaan palvelustehtävääni. 

Ilmatorjuntakonekiväärillä ampuminen on ollut ehdottomasti palvelukseni parasta antia. Samaan aikaan ikävintä on kuitenkin ilmatorjuntakonekiväärin kasaanlaittaminen ja huoltaminen. 

Opiskelin Tammisaaren Noviassa agrologiksi ennen palvelustani. Näitä opintoja aion jatkaa myös varusmiespalvelukseni jälkeen. Opinnot suoritettuani aion jatkaa maanviljelijänä perhetilallani Kemiönsaaressa. 

Se, kuinka hyvä porukka meillä tuli tänne ja miten kaikki ovat aina hyvällä hengellä ja tuulella, tuli minulle positiivisena yllätyksenä. Vaikka päivä olisikin joskus hieman raskaampi, tehdään hommat silti kunnolla ja hyvällä hengellä. Aina ollaan saatu kaikki osallistumaan päivän huoltotehtäviin ja pidetty sen jälkeen iltavapailla yhdessä hauskaa. 

Hain tänne venemiehistötehtäviin, jonka jälkeen pääsin haastatteluihin. Niiden kautta minut, sitten valittiin venekurssille, josta veneenkuljettajat ja konemiehet aloittavat. Tänne etsittiin sellaisia tyyppejä jotka tiesivät moottoreista ja minulla oli paljon kokemusta vapaa-ajalta moottoreiden kanssa työskentelystä. Oli mukavaa päästä tänne, koska moottorit myös kiinnostavat minua.

Uskon, että moottoreiden kanssa työskentelystä voi aina oppia jotain ja ihan varmasti siitä tulee olemaan minulle hyötyä myös tulevaisuudessa. 

Hain tänne, koska halusin päästä vähän erikoisempaan hommaan, joka ei olisi pelkkää tetsaamista ja metsässä leireilyä. Sen suhteen olen ollut todella tyytyväinen valintaani.