Hyppää sisältöön
Osiot
Valikko

Ruotuväki

Oskari Aumo

Kuvassa Kaartin varusmiesbändi

Kaartin soittokunnan varusmiesbändi esiintyi Esplanadin lavalla neljättä kertaa Mil-Espa konsertissa tänä kesänä.

Mil-Espa konsertit viihdyttävät Helsinkiä kesäiltoina

Valtteri Vesarinne

Pitkät perinteet omaavat Mil-Espa -konsertit ovat olleet käynnissä kesän ajan Helsingin keskustassa. Kaartin soittokunnan varusmiesbändi on tuttu näky konserteissa.

Kaartin soittokunnan varusmiesbändin keikkakalenteri on ollut täynnä läpi koko kesän. Mukaan on mahtunut esimerkiksi MILjazz sotilasmusiikkikiertue, joka kiersi kesäkuun ajan eri kaupunkeja Suomessa.

Kiertueen päätyttyä varusmiessoittokunta alkaa keskittymään tulevan Marssi seitsemään ihmeeseen -musikaalin harjoitteluun, jonka esitykset alkavat elokuussa. Sitä ennen soittokunnalla on kuitenkin aikaa esiintyä myös rakkaassa kotikaupungissaan. 

Helsingin Esplanadin puistossa on kesän ajan kuultu perjantai-iltaisin Mil-Espa nimeä kantavia konsertteja, joissa esiintyy eri soittokuntia ympäri Suomen. Periaate on sama kuin MILjazz-konserteissa, mutta esiintymispaikka on aina sama, Esplanadin lava. 

Ammattimuusikoista koostuvat soittokunnat soittavat enimmäkseen sotilasmusiikkia ja marsseja, kun taas varusmiesten bändien keikoilla kuullaan usein astetta viihteellisempää musiikkia.

Kaartin varusmiesbändin keikkakalenteriin kuuluu tänä kesänä yhteensä neljä Mil-Espa konserttia, ja heidän esitystään kuvaillaan energisenä sekä viihdyttävänä kattauksena pop-hittejä vuosikymmenten varrelta.

Seitsemästä jäsenestä koostuva bändi esittää versioitaan niin suomen kuin myös englanninkielisistä hiteistä, joista viimeisimmällä keikalla kuultiin muun muassa Leidit-yhtyeen, Käärijän sekä Elvis Presleyn tuotantoa.

Mil-Espan perinteet ulottuvat pitkälle, sillä ensimmäiset konsertit järjestettiin jo miltei sata vuotta sitten vuonna 1927. Seuraavan kerran sotilasmusiikki soi "Espalla" kolmen viikon kuluttua elokuun 12. päivänä, kun Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan showband esiintyy. 

Konsertteihin on vapaa pääsy, ja ne ovat oiva tapa viettää aikaa kesäisessä Helsingissä.