Osiot
Valikko

Ruotuväki

Antti Virtanen

Jukureiden tuore ykköskenttä esitteli uutta pelipaitaa.

Mikkelissä muistetaan kadettikoulutuksen 100-vuotista taivalta

Teemu Erho

Suur-Savon reserviupseeripiiri ja Mikkelin Jukurit järjestävät jälleen 3. joulukuuta maanpuolustuksen historiaa kunnioittavan ottelutapahtuman.

Mikkelin Jukurit pelaa tiistaina 3. joulukuuta jo kolmatta vuotta peräkkäin maanpuolustushenkisen ottelun, tällä kertaa Ilvestä vastaan. Tänä vuonna teemana on "Itsenäisen Suomen kadettikoulutus 100 vuotta". Tapahtuma järjestetään osana Jukurien ja Suur-Savon reserviupseeripiirin laajempaa yhteistyötä. Ottelua varten Jukureille on suunniteltu erikoispelipaidat, jotka huutokaupataan ottelun jälkeen ja myynnin tuotot menevät vapaaehtoisen maanpuolustuksen hyväksi.

– Yhteistyön merkitys on meille monellakin tapaa suuri. Olemme järjestäneet Jukurien kanssa yhteisiä maanpuolustusaiheisia koulutustapahtumia, joiden sisältö on vaihdellut vuosittain. Yhteistyöhön liittyvä veteraanityö on tärkeää, samoin sen taloudellinen puoli on todella merkittävä. Esimerkiksi viime vuoden pelipaitahuutokaupalla saatiin kerättyä huomattavat tuotot vapaaehtoistyön hyväksi, totesi Suur-Savon reserviupseeripiirin puheenjohtaja Jussi Saarinen.

Huutokaupattavia pelipaitoja värittää tämän vuoden erikoisottelussa puolustusvoimien varustuksesta tuttu m05-pakkaskuvio. Torstaina 14.marraskuuta Mikkelin upseerikerholla järjestettiin lämminhenkinen tilaisuus, jossa Jukurien kapteeni Miika Roine luovutti maastokuvioidun pelipaidan Mikkelin sotilasläänin entiselle komentajalle, prikaatikenraali evp. Olli Nepposelle, joka on myös ottelussa paikalla pudottamassa avauskiekon. Myös Etelä-Savon aluetoimiston aluepäällikkö, everstiluutnantti Jani Volanen sekä Etelä-Savon kadettipiirin puheenjohtaja, majuri Mika Barck saivat omat erikoispelipaitansa.

Paidanluovutusilaisuus järjestettiin perinteikkäällä Mikkelin upseerikerholla.

– Urheilu, tai liikunta ylipäätään, on yksi tärkeimmistä maanpuolustukseen liittyvistä asioista, joilla luodaan perustaa fyysiselle kunnolle, Nepponen sanoi.

Ennen ottelua ja sen aikana järjestetään juhlallisuuksia kadettikoulutuksen merkkivuoden kunniaksi. Mikkelin musiikkiopiston sekakuoro esittää tapahtumassa muun muassa Finlandia-hymnin ja Maamme-laulun. Ottelun toisella mainoskatkolla katsojat pääsevät seuraamaan seppeleenlaskutilaisuutta Pitäjän kirkon sankahaudalta.

– Muutama päivä ennen itsenäisyyspäivää on tunnelma korkealla tällaisessa arvokkaassa tilaisuudessa. Odotan myös viihdyttävää jääkiekko-ottelua. Olemme halunneet kehittää tästä hieman erilaisen isänmaallisen tilaisuuden, jossa voi kuitenkin juhlistaa itsenäisyyspäivää vähän vapaammin, Saarinen tuumasi.

Myös Nepponen odotti onnistunutta jääkiekkoiltaa:

– Toivon, että tapahtumassa olisi tupa täynnä. Pidän hienona asiana, että on olemassa tällainen yhteistyö reserviupseeripiirin ja aiemman pitkäaikaisen kotikaupunkini välillä, hän kehui.