Hyppää sisältöön
Osiot
Valikko

Ruotuväki

Tomi Edwards

Kuvassa upseerikokelas Aarne Myllynen

Meritiedustelija pääsee toteuttamaan raskaita, mutta palkitsevia tehtäviä

Karl Koli

Upseerikokelas Aarne Myllynen vastaa komppanian varusmiesten koulutuksesta ja päivittäisestä johtamisesta. Palvelus meritiedustelijana on rankkaa, mutta hyvällä asenteella palveluksesta saa itselleen oikein mielekkään ja palkitsevan.

Upseerikokelas Aarne Myllynen / Rannikkoprikaati / Meritiedustelukomppania / Meritiedustelija / TJ 107

" Palvelen meritiedustelukomppaniassa tiedustelu-upseerina. Suoritin juuri reserviupseerikurssin, joten tällä hetkellä palvelustehtäviini kuuluu päivittäin uuden saapumiserän tykkimiesten kouluttamista. 

Palveluspäivä alkaa herätyksellä noin kello kuuden aikaan, minkä jälkeen käymme aamulenkillä ja aamupalalla. Sitten vuorossa ovat päivän koulutukset, joita olen itse mukana vetämässä. Päivän ohjelma on ohi viiden aikoihin, minkä jälkeen pääsemme iltavapaille. Iltavapailla vietän aikaa liikunnan parissa varuskunnan uimahallilla, lenkkeillessä tai frisbeegolf radalla.

Päätös hakea meritiedustelijaksi tuli isoveljen kautta pienellä aivopesulla, mutta kyllä se myös omasta mielestäni kuulosti minulle sopivalta hommalta. On hienoa päästä metsään rymyämään ja koettelemaan omia rajoja haastavissa tilanteissa. 

Alokaskaudella palvelin merikomppaniassa ja minulle oli alusta asti selvää pyrkiä Reserviupseerikouluun, sillä halusin päästä haastamaan itseäni niin fyysisesti kuin henkisesti.

RUK oli kokemuksena todella positiivinen. Se on täysin oma maailmansa, eikä sitä oikein sanoin voi kuvailla, vaan se pitää kokea itse. Reserviupseerikoulussa pääsee näkemään ja tutustumaan erilaisiin ihmisiin ja koulutustapoihin. 

Palveluksen mukavuus on todella paljon kiinni omasta asenteesta. Itse olen läpi palveluksen pitänyt eteen tulleista haasteista. Haastavaa on ollut jaksaa painaa ja työntää itseään eteenpäin vaikeissa tilanteissa. Vaikka jokaisella on joskus huonoja päiviä, niin ne pitää pistää sivuun ja muistaa että tämä on velvollisuus, joka täytyy suorittaa loppuun. 

Parasta palveluksen aikana on ehdottomasti täällä syntyneet ystävyyssuhteet. Meillä tiedustelijoilla yhteishenki on uskomattoman hyvä.

Loppupalvelukselta odotan, että pääsen jatkamaan johtamista ja kehityn siinä. Haluan toki myös päästä tutustumaan tuoreisiin tykkimiehiin, jotta yhteistyöstä tulisi sujuvampaa. 

Palveluksen jälkeen aion hakea opiskelemaan, mutta ennen sitä olen ajatellut kriisinhallintatehtäviin tai sopimussotilaaksi hakeutumista. 

Suosittelen meritiedustelijan tehtäviä lämpimästi. Jokainen pikkupoika on joskus vakoillut naapureitaan ja tämä on vähän saman tyyppistä hommaa, mutta isomassa ja haastavammassa kaavassa. "