Lilli Hatinen

Karjalan lennosto ja Maasotakoulu kohtasivat Karjaan Urheilukeskuksessa.

Maasotakoulu voitti Suomen mestaruuden

Merja Juva

Uudenmaan prikaati isännöi jalkapallon sotilas-SM-kisat 19. - 23. elokuuta Raaseporissa.

Maasotakoulu on voittanut sotilas-jalkapallon Suomen mestaruuden. Karjaan ja Tammisaaren urheilukentillä on tällä viikolla kisannut kymmenen joukkuetta eri joukko-osastoista. Joukkueet saapuivat Uudenmaan prikaatin kasarmille maanantaina ja
tiistaina pelattiin ensimmäiset kierrokset ja tulokset olivat hyvin tasaväkisiä. Joukkueiden miehistöt on muodostuivat varusmiehistä.


– Joukkueiden kokoonpanot on muodostettu vasta hiljattain, joten pelaajat eivät ole vielä hitsautuneet yhteen, mutta jo eilen näytti hyvältä, toteaa kapteeniluutnantti Marko Nieminen Uudenmaan prikaatista. Hän toimii myös toimitsijana näissä kisoissa.


Pelaamassa oli joukko-osastoja joka puolelta Suomea. Pelaamssa Panssariprikaati musta-harmaassa asussa ja Kainuun prikaati oranssissa.

Vaatimuksena pelaajavalinnoille oli, että pelaa jollain kansallisella tasolla. Nieminen iloitsee, että kutsunnoissa pelaajat ovat levinneet melko tasaisesti ympäri Suomea. Ainoa asia, missä eroja joukko-osastojen välillä ilmenee, on vaihtopelaajien määrä. Isommista varuskunnista saa helpommin enemmän pelaajia. Yhtään naispelaajaa ei ollut mukana.


– Joissakin joukko-osastoissa naisia ei ole niin paljoa palveluksessa, että heistä voisi muodostaa joukkuetta, Nieminen pohtii ja kertoo, että esimerkiksi Uudenmaan prikaatissa on vain parikymmentä naisvarusmiestä.


Yksittäisen pelin kesto oli kaksi puolen tunnin erää viiden minuutin erätauolla. Tuomariksi oli saatu muun muassa Mattias Gestranius, joka on toiminut tuomarina myös suurissa arvokisoissa ja arvostetuissa sarjoissa, kuten Champions League-sarjassa.


Merivoimista oli kaksi joukkuetta, isäntä ja kotikenttäedulla varustettu Uudenmaan prikaati sekä Rannikkoprikaati. Ilmavoimia edusti Karjalan lennosto, loput joukkueista oli maavoimien joukko-osastoista.

Maasotakoulu voitti sotilas-jalkapallon Suomen mestaruuden.

Torstaina pelattuihin semifinaaleihin pääsivät Porin prikaati, Uudenmaan prikaati, Maasotakoulu ja Panssariprikaati. Näistä Porin prikaati ja Maasotakoulu vetivät pisimmän korren ja mittelivät perjantaina mestaruudesta, joka meni Maasotakoululle. Pronssiottelun vei Panssariprikaati.


Jalkapallon sotilas-SM-kisat on järjestetty vuosittain, mutta tilanne voi muuttua. Ilmassa on ajatus, että Sotul, eli Suomen Sotilasurheiluliitto ry, ottaisi kisat osaksi omaa toimintaansa.


– Tämmöinen pallo on heitetty ilmaan, Nieminen naurahtaa.