Hyppää sisältöön
Osiot
Valikko

Ruotuväki

Puolustusvoimat

Kuvassa prikaatikenraalit Antti Lehtisalo ja Pertti Laatikainen.

Toiminnanjohtajan vaihtotilaisuutta vietettiin MPK:n keskustoimistolla tänään 30. heinäkuuta. Kuvassa vasemmalla prikaatikenraali Antti Lehtisalo ja oikealla prikaatikenraali (evp) Pertti Laatikainen.

Maanpuolustuskoulutus MPK:n toiminnanjohtaja vaihtuu

Janina Forss

MPK:n uusi toiminnanjohtaja on valittu viiden vuoden määräaikaiseen tehtävään. Prikaatikenraali (evp) Pertti Laatikaisen tilalle siirtyvä prikaatikenraali Antti Lehtisalo sanoo odottavansa uutta työtehtäväänsä kovalla innolla.

Maanpuolustuksesta vankan kokemuksen omaava prikaatikenraali Antti Lehtisalo on toiminut vuodesta 2017 puolustusministeriön kansallisen puolustusyksikön johtajana. Uransa aikana hän on myös toiminut muun muassa Itä-Suomen Sotilasläänin esikuntapäällikkönä, joukko-osaston komentajana sekä valtakunnallisen maanpuolustuskurssin parissa.

Lehtisalo kehuu aiempien työtehtäviensä myötä nähneensä, miten hyvää ja aktiivista työtä vapaaehtoiskenttään kuuluvat kouluttajat sekä palkattu henkilöstö tekevät. MPK:n toiminnanjohtajan tehtävästä Lehtisalo kiinnostui muun muassa sen käytännönläheisyyden vuoksi, ja hän aloittaa tehtävässä 1. elokuuta.

– Silloin, kun tämä tuli tietoon, Puolustusvoimienkin puolella olisi ollut tiettyjä tehtäviä. Tämä kuitenkin kiinnosti siinä mielessä, että tämä on niin käytännön kenttään liittyvä tehtävä, Lehtisalo avaa.

– Se vaikutti paljon asiaan, ja puolustusministeriössä olin valmistelemassa tätä vapaaehtoisen maanpuolustuksen lainsäädäntöä, joten siinä mielessä ala on minulle tuttu, Lehtisalo jatkaa.