Hyppää sisältöön
Osiot
Valikko

Ruotuväki

Kohti pettymystä ja sen yli

Eihän sitä kukaan halua kokea, mutta jossain kohtaa se tulee väistämättä vastaan. Aiheuttaa tuskan tunteita kietoutuessaan vahvasti ympärillesi. Nimittäin pettymys.

Intissä voi pettyä monella eri tapaa. Kenties et päässyt haluamallesi linjalle. Hait puolen vuoden paikkaa, mutta sinulle määrättiinkin vuoden palvelus. Haaveilit RUK:ista, mutta pisteet eivät riittäneet. Kaikissa tapauksissa pettymys voi yllättää jalkaväkimiinojen lailla. 

Väistämätön tosiasia on, että kaikki eivät voi päästä niihin hommiin mihin haluaisivat. Pettymys on täysin normaali tunne, mutta se on hyvä käsitellä kunnolla. Löytäessäsi räjähtämättömän panoksen, on sinun parempi hoitaa se vaarattomaksi kuin jättää lojumaan taistelukentälle. Pettyessä sinulla on kaksi vaihtoehtoa toimia: vaipua syvään itsesääliin tai suunnata katse kohti tulevia mahdollisuuksia. Henkilökohtaisesti suosittelisin jälkimmäistä. Luultavasti et voi enää muuttaa asiaa, joten on turha jäädä tuleen makaamaan. AUK:ssa sain idean hakea varusmiestoimikunnan puheenjohtajaksi. Minulla on kokemusta järjestötoiminnasta, joten ajattelin tehtävän sopivan minulle. Ehdin jo kunnolla innostua ajatuksesta, kunnes puheenjohtajavaalit koittivat ja valinta ei kohdistunutkaan minuun. Siinä tilanteessa pettymys sai minut tiukkaan otteeseensa.

Aluksi oli vaikeaa löytää oikea suhtautumistapa tapahtuneeseen. Tuntui kuin olisin pettänyt itseni. Päätin kuitenkin hakea uutta näkökulmaa tilanteeseen; jos minua ei valittu tähän tehtävään niin kenties minulla on potentiaalia johonkin toiseen tehtävään. Huomasin, että haku erityistehtäviin oli käynnissä. Hain Ruotuväen toimittajan paikkaa ja lopulta minut valittiin tehtävään. Ennen kuin edes harkitset luovuttamista, on syytä käydä kaikki vaihtoehdot läpi. Toisaalta, jos saat tarkan määräyksen tiettyyn tehtävään, voivat vaihtoehdot silloin tuntua vähäisiltä. 

Siinä kohtaa sisäinen motivaatio astuu merkittävään rooliin. Henkilökunta, kouluttajat ja alikersantit voivat yrittää motivoida ja kannustaa, mutta vain sinä itse pystyt vaikuttamaan omaan asennoitumiseesi. Kukaan ei varsinaisesti voi vain takoa motivaatiota sinuun. Voi tuntua pahalta, jos päädyt epämieluisaan tehtävään tai pidempään palvelukseen kuin oli suunnitelmissa. Oloa ja loppupalvelusta on kuitenkin mahdollista helpottaa. Aloita antamalla mahdollisuus kyseiselle tehtävälle. Tulet olemaan siinä loppupalveluksen 
– mikset saman tien pyrkisi olemaan mahdollisimman hyvä siinä mitä teet. Ole ylpeä tehtävästäsi, se on sitä "inttihonoria". 

Parhaassa tapauksessa toimintasi voi innostaa muita palveluskavereitasi. Motivaation näyttäminen on erityisen tärkeää varusmiesjohtajille. Alaisesi luottavat osaamiseesi ja ammattitaitoosi, kun johdat sekä hyvällä esimerkillä että asenteella. Alaisten innostus sekä aktiivisuus konkretisoi oman tehtävän tärkeyden, ja mikä sen hienompaa kuin auttaa heitä motivaation löytämisessä. Pikkuhiljaa, melkein jopa huomaamattasi, oma sisäinen motivaatiosi on herännyt eloon. Pettymys on vihdoin päästänyt otteensa irti sinusta.