Osiot
Valikko

Ruotuväki

Jussi Pohjavirta

Kenraaliluutnantti Timo Kivinen (vas.) luovutti tänään tiistaina Pääesikunnan päällikön tehtävät kenraaliluutnantti Eero Pyötsiälle.

Kivinen luovutti Pääesikunnan

Aleksi Olin

Pääesikunnan päällikön vaihtotilaisuus järjestettiin tänään 30. heinäkuuta. Uusi päällikkö on kenraaliluutnantti Eero Pyötsiä.

Tasavallan presidentti nimitti 5. heinäkuuta 2019 Pääesikunnan päällikön virkaan aikaisemmin puolustusvoimien operaatiopäällikkönä toimineen kenraaliluutnantti Eero Pyötsiän ajaksi 1.8.2019–30.6.2022.

Päällikön vaihtotilaisuus järjestettiin tänään tiistaina Pääesikunnan sisäpihalla. Tilaisuuteen oli järjestäytynyt kenraalikunnan lisäksi kaikki paikalla olleet Pääesikunnan työntekijät.

– Haluan kiittää tehtävän luovuttavaa Pääesikunnan päällikköä, kenraaliluutnantti Kivistä määrätietoisesta otteestaan pääesikunnan johtamisessa, Pyötsiä kiittää.

– Olemme kehittäneet puolustusvoimia parhaamme mukaan. Suorituskykyyn liittyvien strategisten hankkeiden valmisteluja on viety eteenpäin, Koulutus 2020 -ohjelma on osittain jo käytössä ja säännösmuutoksia tehtiin enemmän kuin kenties koskaan aiemmin. Puolustusvoimallisten kokonaisuuksien lisäksi Pääesikunnan toimintaa on myös kehitetty, erityisesti poikkeusolojen toimintaa varten, Pyötsiä sanoi puheessaan.

Vuonna 1961 syntynyt kenraaliluutnantti Eero Tapio Pyötsiä on toiminut puolustusvoimien operaatiopäällikkönä vuodesta 2016 lähtien. Sitä ennen hän on palvellut muun muassa Pääesikunnan suunnittelupäällikkönä, Porin prikaatin komentajana ja puolustusvoimain komentajan adjutanttina. Kenraaliluutnantiksi hänet ylennettiin vuonna 2017.

– Toimintamme tulee mahdollistaa oikea-aikainen puolustusvoimien kokonaisetuun perustuva päätöksenteko, joka mahdollistaa riittävän ennakoinnin ja jonka valmisteluun alajohtoportaat ovat osallisina, Pyötsiä jatkoi.

Pyötsiää ennen Pääesikunnan päällikkönä toimi kenraaliluutnantti Timo Kivinen. Kivinen siirtyy 1. elokuuta puolustusvoimain komentajan tehtäviin. Vaihtotilaisuus järjestetään huomenna keskiviikkona.

– Arvoisat palvelustoverit kiitän teitä tuestanne, ja luovutan Pääesikunnan päällikön tehtävät Pyötsiälle hyvillä mielin, kenraaliluutnantti Timo Kivinen iloitsi.

Aikaisemmin Pyötsiä on kuvaillut Pääesikunnan päällikkyyttä vaativaksi ja haastavaksi tehtäväksi.

– Pääesikunnan työskentelyä ja toimintatapoja on kehitetty edeltäjieni aikana vastaamaan muuttuneita vaatimuksia niin yhteiskunnan kuin turvallisuusympäristön suunnalta. Monen Pääesikunnassa palvelemani vuoden jälkeen tiedän, että toimintamme on nyt ajanmukaista ja kykenee tarvittaessa nopeastikin vastaamaan uusiin haasteisiin, hän sanoo.