Hyppää sisältöön
Osiot
Valikko

Ruotuväki

Anne Torvinen / Ilmavoimat, Lapin lennosto

Kuvassa hävittäjä kiitoradalla.

Yksi Ilmavoimien lentotoimintaharjoituksen mukana olevista tukikohdista on kuvassa näkyvä Rovaniemi.

Kevään suurimpaan lentotoimintaharjoitukseen lukeutuu haastavia skenaarioita

Anna Klutas

Jokainen Ilmavoimien joukko-osasto osallistuu Ilmataktiikka 22 -lentotoimintaharjoitukseen.

Ilmataktiikka 22 -lentotoimintaharjoitukseen osallistuu yhteensä noin 30 lentokonetta. Harjoituksessa on mukana 24 F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjää, kaksi Hawk-suihkuharjoituskonetta sekä Ilmavoimien kuljetus- ja yhteyskonekalustoa.

Tämän harjoituksen keskeisimpänä tavoitteena on harjoittaa ja kehittää ilmaoperaatioiden avainhenkilöstöä taktisesti vaikeissa skenaarioissa. Harjoituksen vaativimpiin tilanteisiin lukeutuu muun muassa lentoja matalilla lentokorkeuksilla sekä yli 10 kilometrin korkeudessa lennettäviä yliäänilentoja.

Harjoituksen johtajana toimii Ilmavoimien operaatiopäällikkö, eversti Timo Herranen

– Jatkuvalla toimintaympäristön kehittämisellä sekä henkilöstön harjoittamisella varmistamme sen, että pystymme taistelemaan tehokkaasti kaikissa tilanteissa, Herranen mainitsee Ilmavoimien tiedotteessa.

Lentotoiminta sujunut suunnitellusti

Lapin lennoston esikuntapäällikön, everstiluutnantti Teemu Pöystin mukaan Ilmataktiikka 22 -harjoitus on lähtenyt suunnitelman mukaan käyntiin. Harjoituksen lentotoiminta alkoi maanantaina 2.5. kello 9 ja päättyy perjantaina 6.5. kello 14 mennessä.

– Lentotoiminta alkoi eilen ja kaikki lentokierrokset päästiin toteuttamaan suunnitelman mukaan, Pöysti kertoo. 

Rissalan ja Rovaniemen tukikohtien lisäksi harjoitukseen osallistuvat hävittäjät tukeutuvat myös Oulunsaloon. Lennot suuntautuvat tukikohdista Rovaniemen, Kuusamon, Joensuun, Kuopion, Jyväskylän ja Oulun väliselle alueelle.

– Odotan sitä, että harjoituksen tavoitteisiin päästään ja Ilmavoimien toiminta kyetään pitämään tehokkaana, Pöysti jatkaa.