Hyppää sisältöön
Osiot
Valikko

Ruotuväki

Puolustusvoimat

Kolme mieshenkilä kuvassa vierekkäin.

Kuvassa prikaatikenraali Kari Nisula, kommodori Janne Huusko sekä prikaatikenraali Tuomo Repo.

Kenraalikunnassa tapahtuu: prikaatikenraali Nisulasta uusi operaatiopäällikkö

Janina Forss

Tasavallan presidentti Sauli Niinistön tämän päiväisen esittelyn myötä kenraaleja määrättiin uusiin työtehtäviin.

Pääesikunnan valmiuspäällikkö, prikaatikenraali Kari Nisulan on määrä aloittaa Puolustusvoimien operaatiopäällikön tehtävässä 1.1.2022 alkaen. Rannikkoprikaatin komentaja, kommodori Janne Huusko on nimitetty amiraalin virkaan ajaksi 1.1.2022–31.12.2026 ja määrätty Pääesikunnan valmiuspäälliköksi 1.1.2022 lukien. Pääesikunnan koulutuspäällikkö, prikaatikenraali Tuomo Repo on määrätty erityistehtävään Pääesikuntaan 1.10.2021 alkaen.

Nisula sanoo uuden tehtävän merkitsevän ennen kaikkea laajempaa vastuuta.

– Tehtäväkenttä on monitahoinen ja laaja, mikä tekee tulevasta tehtävästä erittäin vaativan ja haastavan mutta samalla äärimmäisen mielenkiintoisen.

– Juuri julkaistu puolustusselonteko antaa osaltaan reunaehdot ja kehityssuunnat Puolustusvoimien operatiiviselle toiminnalle. Näitä myös operatiivisessa kentässä lähdetään toteuttamaan osana Puolustusvoimien toimintaa, Nisula kommentoi tavoitteitaan uuden tehtävänsä osalta.

Lopuksi Nisula lähettää terveiset Pääesikunnan tulevalle valmiuspäällikkö Huuskolle.

– Onnittelut uudesta tehtävästä, jossa hän pääsee työskentelemään Puolustusvoimien ydintehtävien parissa ammattitaitoisten ja hyvin motivoituneiden ihmisten kanssa. Toivotamme Huuskon lämpimästi tervetulleeksi Pääesikunnan operatiiviselle osastolle.