Hyppää sisältöön
Osiot
Valikko

Ruotuväki

Puolustusvoimat

Puolustusvoimain komentaja, kenraali Timo Kivinen johti hautajaissaattuetta.

Puolustusvoimain komentaja, kenraali Timo Kivinen johti saattuetta. Arkun vasemmalla puolella ovat prikaatikenraali evp Pentti Airio, prikaatikenraali Manu Tuominen, kenraaliluutnantti evp Matti Ahola ja kenraalimajuri Kari Nisula. Arkun oikealla prikaatikenraali ovat Olli Nepponen, kenraalimajuri Rami Saari, vara-amiraali evp Esko Illi ja kenraaliluutnantti Vesa Virtanen.

Kenraali Jaakko Valtanen siunattiin sotilaallisin kunnianosoituksin

Matias Jämsén

Puolustusvoimain entinen komentaja, kenraali Jaakko Valtanen siunattiin Tapiolan kirkossa Espoossa torstaina.

Entisen Puolustusvoimain komentajan, kenraali Jaakko Valtasen arkkua kantoivat kenraalit ja amiraalit, ja siunauksen toimitti kenttäpiispa Pekka Asikainen. Puolustusvoimain komentaja, kenraali Timo Kivinen lausui tilaisuudessa muistosanat.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö laski arkulle siunaustilaisuudessa valkoisin ja sinisin kukin koristellun muistoseppeleen.

Muistopuheessaan kenraali Kivinen kuvaili Valtasen yli viisi vuosikymmentä kestänyttä sotilasuraa kriisien sävyttämäksi.

Kivinen totesi Valtasen kannustaneen ja tukeneen esimerkillisesti seuraajiaan sekä ilmaisseen tukensa Puolustusvoimille asioissa, jotka ovat nousseet laajempaan yhteiskunnalliseen keskusteluun. Näin myös puolustusliitto Naton jäsenyyden kohdalla.

Muistopuheensa lopuksi kenraali Kivinen kuvaili Valtasta täsmälliseksi, käytökseltään korrektiksi ja ihmisiin suuntautuneeksi upseeriksi ja komentajaksi. Valtanen oli koko virkauransa ajan perhekeskeinen ja huolehti läheisistään; vaimostaan, lapsistaan, lapsenlapsistaan ja lapsenlapsenlapsistaan.

Prikaatikenraali evp Pentti Airio toimi vuosina 1984-1988 Valtasen adjutanttina. Näin Airio muisteli Valtasen persoonaa Ruotuväessä helmikuussa julkaistussa artikkelissa.

– Valtanen oli ihmisenä helposti lähestyttävä ja hän osasi ottaa huomioon yhteiskunnan asettamat tarpeet, Airio luonnehtii entistä esimiestään.


Tasavallan presidentti Sauli Niinistö laski siunaustilaisuudessa kenraali Valtasen arkulle muistoseppeleen. Kuva: Puolustusvoimat.

Entisen Puolustusvoimain komentajan, kenraali Jaakko Valtasen siunaustilaisuus toimitettiin sotilaallisin kunnianosoituksin torstaina 8. helmikuuta Tapiolan kirkossa Espoossa.

Puolustusvoimain komentajana vuosina 1983–1990 toiminut kenraali Jaakko Valtanen menehtyi keskiviikkona 17. tammikuuta.

 

Jutta korjattu 9.2.2024 klo 9.20: Valtanen siunattiin Tapiolan kirkossa, ei haudattu.