Ville Tuokko

Karjalan lennosto on Ilmavoimien valmiusyhtymä, jolla on jatkuva operatiivinen johtamisvalmius. Karjalan lennoston päätukikohta on Rissalassa.

Karjalan lennosto vakuutti puolustusministerin

Elias Tuominen

Puolustusministeri Antti Kaikkonen vieraili Karjalan lennoston päätukikohdassa Rissalassa maanantaina 8.6.

Puolustusministeri Antti Kaikkonen perehtyi vierailullaan lennoston toimintaan ja kalustoon, ajankohtaisiin asiakokonaisuuksiin ja lähitulevaisuuden kehitysnäkymiin sekä tapasi lennostossa palvelevaa henkilökuntaa ja varusmiehiä. Ministerin vierailua isännöi Karjalan lennoston komentaja, eversti Timo Herranen.

Puolustusministeri on päässyt aloittamaan varuskuntavierailut koronaepidemian hellittäessä vasta kesäkuussa, kun keväälle suunnitellut vierailut peruuntuivat. Viime viikolla Kaikkonen vieraili Karjalan prikaatissa ja tarkoitus on vielä kesäkuun aikana vierailla Porin prikaatissa. Varuskuntavierailut ovat ministerille mieluisia tehtäviä.

–  Haluan tehdä ehdottomasti vierailuja, koska silloin saan aina kentältä tuntumaa ja terveisiä suoraan siltä tasolta, missä hommia käytännössä hoidetaan. Vierailut antavat aina vähän eri säväyksen kuin teoriatunnit Helsingissä, Kaikkonen lohkaisee.

Vierailullaan Kaikkonen tutustui Karjalan lennoston rakenteeseen ja kalustoon, sekä Ilmavoimien toimintataktiikkaan. Hän näki myös kalustoa ilmassa. Ministeri kertoo vierailun sujuneen hyvin. 

– Karjalan lennosto on keskeinen osa Ilmavoimiamme ja sain siellä hyvän kuvan lennoston tilanteesta tällä hetkellä ja vierailu kyllä vakuutti minut. Erittäin vahvalla ammattitaidolla ja asenteella töitä tehdään, Kaikkonen kehuu.

Vierailullaan Kaikkonen tapasi myös varusmiehiä. Vaikka päiviä alkaa viime kesän saapumiserällä olla aika vähän jäljellä, niin hommat näyttivät edelleen Kaikkosen mukaan varusmiehillä hyvällä asenteella hoituvan.

– Lämmin kiitos kaikille, joita tapasin hyvästä vierailusta ja koko muullekin joukkueelle paikan päällä. Oli hyvä päivä, Kaikkonen kiittelee.