Hyppää sisältöön
Osiot
Valikko

Ruotuväki

Kuva: Jan Heikkilä

Kapteeni Kaj Skrabb on työyhteisössään arvostettu muusikko.

Kapteeni Kaj Skrabb on Vuoden Sotilasmuusikko

Saana Sjöblom

Vuoden 2017 sotilasmuusikoksi on valittu kapteeni Kaj Skrabb. Palkinto jaettiin Pro Patria -konsertissa tiistaina 21. marraskuuta.

Kapteeni Skrabb toimii Kaartin soittokunnan konserttimestarina. Hän on työyhteisössään arvostettu muusikko ja musiikintekijä. Aiemmin trumpetisti Skrabb toimi apulaiskapellimestarina nyt jo toimintansa päättäneessä Pohjan sotilassoittokunnassa, jonka korkeatasoiseen musiikin tekemiseen hänen työllään oli suuri merkitys.

Skrabb oli yksi ensimmäisistä sotilassoittajista, jotka tekivät maisterin tutkinnon Sibelius-Akatemiassa. Tämä saavutus on toiminut merkittävänä kannustimena monille hänen kollegoilleen.

Skrabb tunnetaan myös oivallisena musiikin sovittajana. Hänen tehtävänsä muuttuivat vaativammiksi hänen siirryttyään soittajaksi Kaartin soittokuntaan. Skrabbia on kuultu muun muassa trumpettisektion merkittävissä soolotehtävissä. Lisäksi hän oli yksi tärkeimmistä tekijöistä koottaessa ja puhtaaksi kirjoitettaessa vanhaa torvimusiikkia, joka on ollut Kaartin soittokunnan kokoonpanossa sen alusta lähtien.

Pääesikunnan päällikkö, kenraaliluutnantti Timo Kivinen jakoi vuoden sotilasmuusikon palkinnon sotilasmusiikin perinnepäivän konsertissa Musiikkitalolla. Pääesikunta on jakanut vuodesta 1990 alkaen kenraali Jaakko Valtasen myöntämän Vuoden Sotilasmuusikko -palkinnon. Palkinto jaetaan suomalaisessa sotilasmusiikissa ansioituneelle henkilölle. Se käsittää Marsalkan hopeatorvesta valmistetun kiertopalkinnon, johon kiinnitetään palkinnon saajan nimilaatta, sekä henkilökohtaisen kiertopalkinnosta valmistetun pienoismallin ja 1500 euron stipendin.