Hyppää sisältöön
Osiot
Valikko

Ruotuväki

Kuva: Nuutti Liukko

Varusmiehet voivat hakeutua Kaartin soittokunnan varusmiesbändiin alokasjaksolla erillisessä soittokuntahaussa.

Kaartin soittokunnan varusmiesbändi toteuttaa isomman mittakaavan videotuotannon

Aurora Kuusisto

Kaartin soittokunnan varusmiesbändin sovitus Ed Sheeranin kappaleesta ''Blow'' on kuunneltavissa Kaartin soittokunnan mediakanavissa 26.2.

Kaartin soittokunnan varusmiesbändi toteuttaa lauantaina 13.2. suurimman videoproduktionsa Helsingin Suvilahdessa, Kattilahallissa. Videoproduktiossa varusmiesbändi esittää sovituksensa laulaja Ed Sheeranin kappaleesta ''Blow''. 

Kaartin soittokunnan ammattibändin ja varusmiesbändin mediavarusmies, kaartinjääkäri Samu Saukko kertoo, että videolla halutaan tuoda esiin saapumiserän 2/20 musiikillista ja tuotannollista osaamista, jotta tietoisuus soittokunnan tehtävistä varusmiehille leviäisi laajemmalle. 

– Emme ole päässeet keikkailemaan, joten haluamme luoda musiikillista sisältöä tällä tavalla, Saukko kertoo. 

Saukon mukaan videoproduktio on mittavin, mitä Kaartin soittokunnan varusmiehet ovat tähän asti päässeet tekemään. Produktio on vaatinut huomattavan paljon taustatyötä, sillä soittajien tekemän sovitustyön lisäksi audiovisuaalisen ilmeen rakentaminen Kattilahalliin on vienyt useita päiviä. 

Varusmiesbändin soittaja, kaartinjääkäri Eetu Hölttä toivoo, että videoproduktio toisi näkyvyyttä varusmiesbändille, ja että yhä useammat varusmiehet rohkenisivat hakemaan bändiin. Bändiin haetaan saapumiserittäin alokasjakson aikana. Lisätietoja hausta voi tiedustella oman yksikön henkilökunnalta. 

– Haluamme viestiä tällä videolla, että bändiin kannattaa hakea, sillä täällä pääsee kokemaan siistejä juttuja, Hölttä kertoo. 

Videoproduktio on bändin viimeinen rutistus varusmiespalveluksessa.

– Vähän niinkuin ''loppusota'', Hölttä nauraa.