Suomen Rauhanturvaajaliitto

Suomen Rauhanturvaaja- ja Sotilaskotiliitto lähettävät maailmalla oleville rauhanturvaajille joululahjapaketit.

Lahjapaketti ja villasukat – rauhanturvaajien jalat ja mielet lämpiävät tänäkin jouluna

Elias Hirvikoski

Jouluun on enää 34 päivää ja tänäkin vuonna osa suomalaisista viettää joulun kaukana läheisistä, rosollin makuisista aterioista ja lumikinoksista. Ulkomailla joulun viettäviin kuuluu myös viitisen sataa rauhanturvaajaa, joiden muistamisesta tänäkin vuonna huolehtii Sotilaskoti- ja Suomen Rauhanturvaajaliitto.

Suomen Rauhanturvaaja- ja Sotilaskotiliitto ovat jo useamman vuoden ajan muistaneet maailmalla palvelevia suomalaisia rauhanturvaajia. Liittojen yhteistyössä järjestetty Tuntematon rauhanturvaaja -lahjapakettioperaatiossa ideana on hyvän joulumielen tuottaminen rauhanturvaajille.

– Lahjapakettioperaation oli tarkoitus olla kertaluontoinen, mutta kampanja oli hyvin pidetty. Olemme viitisen vuotta keränneet yhteistyössä Suomen rauhanturvaajaliiton kanssa lahjapaketteja rauhanturvaajille, Suomen sotilaskotiliiton toiminnanjohtaja Satu Mustalahti toteaa.

Suomen Rauhanturvaajaliitto ja Sotilaskotiliitto ovat keränneet ja paketoineet joulupaketin jokaiselle suomalaiselle rauhanturvaajalle ympäri maailman. Rauhanturvaajien lisäksi sisaret ilahduttavat myös varuskunnissa joulun viettäviä varusmiehiä. Paketteihin on kerätty lahjoituksia eri yrityksiltä ja tahoilta, mutta lahjojen valmistamiseen on osallistunut myös molempien liittojen jäsenet.

– Sotilaskotisisaret ja Suomen Rauhanturvaajaliiton jäsenet ympäri Suomen osallistuivat villasukkien kutomiseen rauhanturvaajille, Mustalahti iloitsee.

Aikoinaan joulun kriisinhallintaoperaatiossa viettänyt Suomen Rauhanturvaajaliiton puheenjohtaja, prikaatikenraali (evp.) Mauri Koskela kommentoi ulkomailla vietetyn joulun voivan sisältää haikeutta ja kaipuuta kotiväkeä sekä ystäviä kohtaan.

– Rauhanturvaajaliitossa haluamme muistaa Suomen virallisen ulko- ja turvallisuuspolitiikan toimeenpanijoita, rauhanturvaajia joulujuhlan hetkellä konkreettisen tuen eli joulupaketin muodossa Sotilaskotiliiton tuella. Samalla ilmaisemme kunnioitustamme suomalaisten rauhanturvaajien työtä ja uhrautumista joulun eteen "siellä jossain", Koskela veistelee.

Haikeuden ja koti-ikävän iskiessä voi suomalaisesta joulusta täysin poikkeavassa ympäristössä olla vaikea asettautua joulutunnelmaan. Koskela toivoo pakettien välittävän rauhanturvaajille joulumieltä.

– Toivottavasti paketti tuo jokaiselle rauhanturvaajalle ripauksen joulurauhan vaalimisen arvoista henkeä, Koskela toteaa.