Antti Virtanen

Kommodori Janne Huusko otti palkinnon vastaan 15.1. järjestetyssä tilaisuudessa.

Janne Huusko vuoden 2019 turvallisuuden tekijäksi

Leevi Hormaluoma

Puolustusvoimien valmiuspäällikkö, prikaatikenraali Kari Nisula palkitsi turvallisuustoimialan neuvottelupäivän yhteydessä ansioituneita turvallisuuden tekijöitä.

Turvallisuustoimialan neuvottelupäivä kokosi Pääesikunnan paviljonkiin henkilöstöä puolustusvoimien turvallisuustoimialalta. Pääesikunnan operatiivisen osaston turvallisuussektorin järjestämä tilaisuus toimii palkintojenjaon lisäksi myös tilaisuutena jakaa tietoa ja ideoita puolustusvoimien turvallisuustoiminnasta ja sen kehittämiseksi.

Vuoden turvallisuustekijän kiertopalkinnon lisäksi jaettiin vuosittainen "turvallisuuden kilpi" -palkinto sekä kunniakirjoja. Turvallisuuden kilpi jaetaan tekijöille, jotka ovat tehneet mittavan uran puolustusvoimien turvallisuustoimialan parissa. Kunniakirjoja jaetaan joko pitkästä urasta tai ansiokkaista suorituksista menneen vuoden aikana.

Vuoden 2019 turvallisuuden tekijäksi valittiin Rannikkoprikaatin komentaja ja entinen merivoimien valmiuspäällikkö, kommodori Janne Huusko. Prikaatikenraali Nisula listasi syiksi merivoimien tietoturvan kehittämisen ja turvallisuustasojen viemisen joukko-osaston käytäntöön Huuskon johdolla.

Huusko arvostaa kunnianosoitusta omalle kohdalleen suuresti, mutta korostaa palkitsemisen syiden takana tehdyn työn olleen monen tekijän summa.

– Täytyy kuitenkin korostaa sitä, että meillä on ollut hyvä tiimi kehittämässä merivoimien tietoturvaa. Työssä mukana ovat olleet tietyt toimijat Pääesikunnan tiedusteluosastolta ja merivoimien tietoturvapäällikkö Pia Satopää, hän on loppupeleissä toiminut kantavana ja koostavana voimana projektin eteenpäin viemisessä. Turvallisuustasojen osalta taas avainasemassa ovat olleet Rannikkoprikaatin esikunnan operatiivisen osaston valmius- ja turvallisuusalan edustajat.

– Monessa asiassa on kyse pienistä valinnoista. Jokainen meistä, joka toimii näiden asioiden parissa pystyy omilla ratkaisuillaan edistämään omaa ja kaikkien muiden turvallisuutta, kommentoi Huusko.

"Turvallisuuden kilpi" -palkinnon sai vuodenvaihteessa eläkkeelle jäänyt entinen puolustusvoimien pelastusjohtaja Raimo Ikonen pitkästä työstään pelastustoiminnan parissa.