Hyppää sisältöön
Osiot
Valikko

Ruotuväki

Nuutti Liukko

Jääkäri Kupari on innoissaan koulutushaarajakson alkamisesta

Sauli Rautiainen

Jääkäri Aapo Kupari aloittelee koulutushaarajaksoaan Säkylässä 1. jääkärikomppaniassa. Johtajakoulutus tähtäimessä Kupari on oppinut palveluksessa itsestään ja nähnyt jännittäviä unia.

Jääkäri Aapo Kupari / Porin prikaati / 1. jääkärikomppania / TJ 304

"Palvelus on sujunut tähän mennessä vaihtelevalla menestyksellä. Välillä on ollut huonompia päiviä ja välillä parempia. Etenkin on yllättänyt intin fyysinen rasitus. Oletin ettei intti olisi ollut näin raskasta. Toki olen jaksanut, mutta kyllähän rankkuus yllätti siitä huolimatta.

Siirrymme seuraavaksi koulutushaarajaksolle ja odotan, että siellä saa enemmän vastuuta ja pääsemme kunnolla sotilaallisiin tositoimiin. Olen jääkärilinjalla, eli todennäköisesti pääsen metsässä kunnolla ryynäämään ja sotimaan.

Johtajakoulutus kiinnostaa todella paljon. Mikäli kantahenkilökunta ja muut esihenkilöt näkevät, että minussa on potentiaalia, niin otan aliupseerikurssin mielelläni vastaan.

Parasta intissä on muonituskeskuksen lämmin ruoka. Lisäksi pidän skappareiden ohjaamista koulutuksista, sellaisista, joissa tehdään jotakin konkreettista. Vähiten olen pitänyt siivouspalveluksesta ja kaappitarkastuksista, mutta ymmärrän niidenkin tarkoituksen.

Loppupalvelukselta odotan, että kunto kohenee ja tulee opittua asioita, joita ei arkielämässä tule vastaan. Uskon, että näihin tavoitteisiin pääsen, ei intti ole kurjuutta kummempaa. Odotan tietysti myös, että tulee ilon pilkahduksia ja hauskoja hetkiä.

Itsestäni olen palveluksessa oppinut tähän mennessä, että en olekaan niin kurinalainen kuin ajattelin. Etenkin ääritilanteissa tämä tulee ilmi, mutta tässäkin varmasti kehityn.

Sotkupaheita minulla ei ole. Tai no ehkä yksi: sotilaskodin possumunkit ovat hyviä.

Ennen inttiä tein töitä. Harrastelin minkä kerkesin, mutta korona löi ne mahdollisuudet säppiin. Viikko ennen palveluksen aloittamista söin suklaata ja rötväsin. Intin jälkeen riippuen tilanteesta, menen töihin tai mikäli kriisinhallintahommat kiinnostavat, niin pyrin niihin.

Palvelus on tullut uniinkin. Näin unta, että olisimme komppanian kesken heränneet yhdeksän aikaan, mutta hetken kuluttua soikin herätyskello ja näytöllä luki puoli kuusi.

Lähetän kaikille inttikavereille, tutuille ja kotiin terveisiä!"