Hyppää sisältöön
Osiot
Valikko

Ruotuväki

Puolustusvoimat

Varusmies seisoo puun edessä taisteluvarustus päällään.

Itseään haastamassa

Daniel Harakka

Aliupseerioppilas Kekkonen haluaa ottaa intistä kaiken irti ja hän uskoo sotilaspoliisialiupseerikurssin olevan siihen oikea paikka.

Aliupseerioppilas Eemil Kekkonen / Kainuun prikaati, Kajaani / 2. viestikomppania / TJ 246

"Lähdin inttiin todella innoissani. Olin jo pitkään odottanut, että pääsee tänne näkemään miten hommat pyörivät. Odotukset ja todellisuus ovat kohdanneet aika hyvin.

Intti on mennyt tähän asti tosi hyvin. Parasta on ollut se, että olen vihdoin päässyt kokemaan intin arkea sellaisena kuin se nyt on korona-aikaan voinut olla. Olen oppinut paljon uutta ja päässyt hyvässä jengissä haastamaan itseäni ja ryhmää.

Minua kiinnostivat jo valmiiksi kaupunkijääkärin tehtävät. Täällä Kajaanissa sotilaspoliisikoulutus oli lähimpänä sitä, koska täällä pääsen esimerkiksi harjoittelemaan paljon taistelua rakennetulla alueella.

Tarkoituksenani oli alun perin jäädä sotilaspoliisimiehistöön. Aloin kuitenkin k-jakson alussa miettimään, miksi olin oikeasti halunnut tulla inttiin. Iso syy oli se, että pääsee haastamaan itseään ja kokemaan asioita, joita ei siviilissä olisi mahdollista kokea. Sotilaspoliisialiupseerikurssi on juuri se paikka, jossa pääsee haastamaan itseään. Olin kuullut, että kyseessä on vaativa koulutus niin psyykkisesti kuin fyysisesti.

Aliupseerikurssi alkoi kaksi viikkoa sitten ja ensimmäinen viikko meni pääosin opiskellessa. Toisella viikolla olemme päässeet tekemään enemmän oman koulutushaaran juttuja. Tulevalta odotan sotilaspoliisien monipuolisia tehtäviä ja harjoituksia.

Koulutushaaramarssi on ollut tähän mennessä epämieluisin kokemus. Marssimme reilut kaksikymmentä kilometriä täystaisteluvarustus päällä reipasta kävely- ja juoksuvauhtia kovassa pakkasessa.

Kannattaa tulla inttiin avoimin mielin ja tutustua rohkeasti omaan tupaan ja esimieheen. Minulla kävi hyvä tuuri, koska alokastupa oli tosi hyvä. Oli helppoa aloittaa palvelus, kun kaikki tulivat toimeen keskenään ja johtaja oli heti mukana toiminnassa."