Hyppää sisältöön
Osiot
Valikko

Ruotuväki

Henri Sorsa

Kuva korpraali Saku Halosesta

Intti golfaten läpi

Janina Forss

Urheilukoulussa aliupseerikurssia suorittava korpraali Saku Halonen on kiitollinen siitä, kuinka intissä lajiharjoittelu ja sotilaskoulutus tukevat toisiaan.

Korpraali Saku Halonen / Kaartin jääkärirykmentti / Urheilukoulu / TJ 136

"Ennen inttiä valmistuin lukiosta ja tein puoli vuotta töitä. Inttiin tulin syksyllä. Iltavapaat vietän käytännössä treenatessa: teen jonkinlaista fyysistä harjoittelua tai olen ulkona lyömässä palloa. Aika paljon myös salilla tulee viihdyttyä iltavapailla.

Intissä on mennyt ihan hyvin. Olen päässyt hyvin treenaamaan ja samalla suorittamaan sotilaskoulutusta. Urheilukoulu on auttanut siinä paljon. Sotilaskoulutus ei ole haitannut urheilua, vaan pikemminkin kehittänyt sekä fyysisellä että lajitaitojen puolella. Intissä apuna on lajivastaava, joka toimii tavallaan tukihenkilönä. Hänelle voi kertoa ihan mitä vaan, mitä mieleen tulee, ja hän auttaa asioissa. Esimerkiksi kun kilpailuja on tulossa kesällä, niin lajivastaavan kautta omia toiveita ja mielipiteitä saa eteenpäin. Siten pääsee esimerkiksi pelaamaan kisoja ja treenaamaan tarpeeksi.

Urheilukoulussa meillä on valmennusleirejä. Leireillä pääsee harjoittelemaan omaa lajia, ja siihen pystyy täysipäiväisesti keskittymään. Tällä hetkellä olemme Linna Golfissa Hämeenlinnassa golfin lajivastaavan kanssa, ja täällä on käytännössä Suomen parhaat olosuhteet harjoitteluun. Se auttaa todella paljon, kun intti pystyy tukemaan siinä, että pääsee treenaamaan oikeasti hyviin olosuhteisiin. Lisäksi urheilukoulussa pystymme käyttämään harjoitusten suunnittelussa oman henkilökohtaisen lajivalmentaja Pasi Purhosen sekä fysiikkavalmentaja Jesse Talikan apua. Talven aikana olemme golfareiden kanssa tehneet myös yhteistyötä Suomen Golfliiton kanssa ja etenkin päävalmentaja Petteri Nykyn kanssa. Täten olemme saaneet käyttöön harjoitusvälineitä tueksi harjoitteluun.

Intissä parasta tähän mennessä on ollut hyvä yhteishenki. Meillä Urheilukoulussa kaikki puhaltavat yhteen hiileen ja hommat toimivat. Uutta tulee paljon ja nopeaan tahtiin, joten sen oppiminen on välillä ollut vähän haastavaa, mutta kyllä siitä on selvitty.

Loppupalvelukselta odotan hyviä tuloksia kisakentiltä, ja sotilaskoulutuksen puolelta hyviä ja kehittäviä harjoituksia. Meillä Urheilukoulussa jaksotus on mennyt niin, että olemme kaksi viikkoa kiinni, jonka jälkeen olemme viikon lomilla. Tämä on urheilijalle mielestäni jopa parempi järjestely kuin viikonloppuvapaat. Viikon pystyy pistämään täysillä palautumiseen ja treenaamiseen.

Intin jälkeen minun olisi tarkoitus pelata golfia kilpaa ja samalla opiskella. Tämän jälkeen suunnitelmissa ovat ammattilaiskiertueet sekä -kisat."