Tommy Koponen

Konrad Deryng ja muut alokkaat odottivat rastikoulutuksen alkua Kiikalan harjoitusalueella.

Intti ei vastannut odotuksia

Pietu Heiskanen

Ystävien tarinat asepalveluksesta eivät pitäneet paikkaansa. Konrad Deryng arveli edessä olevan vain tiukkaa kuria ja lyhyitä yöunia.

Alokas Konrad Deryng / Rannikkoprikaati / TJ 322, 230 tai 140

"Ennen inttiä arvelin, että edessä on tiukkaa kuria ja lyhyitä yöunia. Näinhän se on osittain mennytkin. Ystävät reservissä pelottelivat etukäteen, että palveluksen suorittaminen on äärettömän raskasta. Onhan tämä ollut haastavaa, mutta ei mitenkään mahdotonta. Nyt on hyvä fiilis.

Intissä on ollut myös komentelua, koska täällä vallitsee oma erityinen hierarkia. Totta kai se on vaatinut totuttelua. Samanlaista ympäristöä ja toimintakulttuuria varuskunnan porttien ulkopuolelta on mahdotonta löytää. Kyse on vähän eri meiningistä, jos kasarmin kuria vertaa esimerkiksi vanhempien antamiin ohjeisiin kotona.

Tämä on kuitenkin ollut paljon sujuvampaa kuin olisi odottanut. Neljä ensimmäistä palvelusviikkoa ovat menneet hyvin. Minulla on hauskat tupakaverit ja myös intin henkilökunta on osannut hommansa. Suhtaudun haasteisiin hyvillä mielin, sillä tämän ympäristön ottaa nopeasti omakseen.

Alokasajan jälkeen haluan päästä palvelemaan laivalle. Silloin se tarkoittaisi, että edessä olisi yhteensä 255 aamua. Päätökset palvelusajasta tehdään peruskoulutuskauden lopussa.

Nyt takana on muutama yö teltassa Kiikalan harjoitusalueella Salossa. Päivät tuntuvat välillä kuluvan tuhottoman hitaasti. Eilen keskiviikkona saimme mahdollisuuden käydä uimassa lammessa ja ostamassa evästä sotilaskodista. Se oli hyvä hengähdystauko taisteluharjoituksen ohessa.

Asun Helsingin Kalasatamassa ja ennen inttiä tein ahkerasti töitä. Kun saan suoritettua varusmiespalveluksen, haluan opiskelemaan kauppatieteitä. Haen joko Tallinnan kauppakorkeakouluun tai sitten etsin opiskelupaikkaa Suomesta."