Hyppää sisältöön
Osiot
Valikko

Ruotuväki

Puolustusvoimat

Kuvassa kersantti Ahonen.

Hyvillä mielin reserviin

Janina Forss

Komppanian vääpelinä toimineen kersantti Aleksi Ahosen aamut ovat ohi. Ahoselle palvelus opetti itsenäistymistä ja oma-aloitteisuutta, ja hänen mukaansa pienessä varuskunnassa oppii hyvin tuntemaan toisensa.

Kersantti Aleksi Ahonen / Karjalan lennosto / Suojauskomppania / TJ0

"Palvelustehtävässäni toimin komppanian vääpelinä. Siitä lähtien, kun pääsin kouluttautumaan kyseiseen tehtävään, vastasin kaikissa harjoituksissa komppanian huollosta kokonaisuudessaan.

Valmistuin lukiosta, minkä jälkeen lähdin suoraan inttiin. Johtajakoulutukseen hakeutuminen oli tavoitteenani jo intin alkaessa. Positiivisin odotuksin lähdin palvelukseen, ja olinkin kuullut kavereiltani hyviä juttuja intistä.

Palvelus sujui kaiken kaikkiaan hyvin. Oli mukavaa tutustua uusiin ihmisiin ja saada kavereita. Varsinkin Karjalan lennosto kun on vähän pienempi varuskunta, niin siellä kaikki oppivat paremmin tuntemaan toisensa. Omasta joukkueesta tuli erittäin tiivis ja hyvä porukka. 

Parasta intissä oli meidän yhteishenkemme, hyvä joukkueemme, muut johtajat sekä uusien ystävien saaminen. Haastavia olivat korona-aikana neljän-viiden viikon kiinniolojaksot ilman lomia, kun kuitenkin siviilielämäkin on. Se toi oman haasteensa varsinkin aluksi ennen kuin tottui.

Palvelusajalta mieleen jäi erityisesti aliupseerikurssin viimeiset yöt ja kaikki sotaharjoitukset, joita meillä oli. Niissä pääsi yhdessä tekemään kavereiden kanssa. Odotukset intiltä todellakin täyttyivät ja jopa ylittyivätkin. Hyvillä mielin voi lähteä reserviin.

Intti opetti itsenäistymistä ja oma-aloitteisuutta. Tuntuu siltä, että on paljon valmiimpi siviilielämään ja itsenäiseen elämään kuin ennen inttiä. Palveluksen jälkeen minun olisi tarkoitus lähteä Kajaaniin opiskelemaan tekoälyä ja opintojen pariin uudelleen."