Hyppää sisältöön
Osiot
Valikko

Ruotuväki

Tomi Edwards

Kuvassa alikersantti Andreas Lindholm

Huoltoaliupseeri täyttää varusmiesten vatsat

Georg Närjä

Alikersantti Lindholmin vastuulla on ruoan tekeminen harjoituksissa. Isolle joukolle ruoan laittaminen on tarkkaa ja vastuullista puuhaa, sillä ruoan on riitettävä kaikille ja sen on oltava maukasta.

Alikersantti Andreas Lindholm / Uudenmaan prikaati / Esikunta- ja viestikomppania / Sotilaskeittäjä / TJ 120

"Olen huoltoaliupseeri, alikersantti Andreas Lindholm. Täällä minua kutsutaan leikillisesti batafaijaksi

Nyt alokaskaudella olen toiminut alokkaiden kouluttajana. Minulla oli oma tupa alokkaiden kanssa ja koulutin heille sotilaan perustaitoja. Normaalisti omassa tehtävässäni teen harjoituksissa ruokaa koko komppanialle tai joskus koko prikaatille.

Käytämme harjoituksissa isoa 150 litran kenttäkeitintä, joka lämpiää puilla. Tai sitten meillä on katos, josta löytyy kaikki tarvittava, kuten esimerkiksi hellat ja tiskikoneet. Metsässä tietysti käytämme vanhaa kunnon kenttäkeitintä.

Ruokien reseptit tulevat muualta, joissa sitten lukee paljonko pitää käyttää vaikkapa vettä tai lihaa. Aliupseerikurssilla ja koulutushaarakaudella pääsimme tekemään paljon käytännön hommia ruuanlaiton osalta.

Minulla ei oikeastaan ole alan koulutusta, vaan minulla on tällä hetkellä opiskelupaikka Vaasassa ambulanssikuskin koulutukseen. Siellä en kuitenkaan ole vielä aloittanut, vaan käyn ensin armeijan pois alta. Muutoin olen käynyt salilla tai hengaillut kavereiden kanssa.

Alun perin tavoitteena oli puolen vuoden palvelus, mutta se toive meni vähän eri suuntaan. Alussa tuntui ikävältä, kun kuulin, että joudun tähän tehtävään. Nyt tietysti on paljon parempi fiilis, kun homma on helpompaa.

Parasta intissä ovat ehdottomasti olleet kaverit, joita täällä on saanut ja se meidän kaveriporukka. Täällä oikeastaan saa uusia kavereita koko ajan. Raskasta intissä on ollut aliupseerikurssi, mutta ylitin omat odotukseni. Kyllähän täällä on rankkaa ollut, mutta pitää miettiä, että joskus se loppuu. Nykyään onneksi myös iltavapailla pääsee liikkumaan kasarmialueella vapaammin, joten kavereita tulee nähtyä muista yksiköistä useammin. Lisäksi sali on kovassa käytössä.

Loppupalveluksen ajaksi menen kokkikurssille kouluttamaan tuoreita jääkäreitä. Toiveena ja tavoitteenani on, että he haluavat oikeasti oppia."