Hyppää sisältöön
Osiot
Valikko

Ruotuväki

Lehtikuva

Ristomatti Hakola (oik.) onnistui sunnuntaina nappaamaan ensimmäisen aikuisten arvokisamitalinsa.

Hopea-Hakola aikoo jatkaa uraansa sekä laduilla että Puolustusvoimissa

Topias Mikkonen

Sunnuntaina Joni Mäen parina MM-hopeaa Oberstdorfissa saavuttanut Ristomatti Hakola on ollut koko huippu-urheilijan uransa ajan töissä armeijan vihreissä. Hän uskoo, että Puolustusvoimat on ollut yksi hänen menestyksensä kulmakivistä.

Maastohiihdon miesten parisprintin tuore MM-hopeamitalisti, kersantti Ristomatti Hakola kehuu Puolustusvoimien hänelle suomia harjoitusmahdollisuuksia. Porin prikaatissa, Niinisalon varuskunnassa liikunta-aliupseerina vaikuttava hiihtäjä on ollut tyytyväinen uravalintaansa. Hänen mukaansa menestys maailman huipulla ei olisi ollut mahdollista ilman täydellistä työnantajan tukea.

– Puolustusvoimat suhtautuu urheiluun erittäin positiivisesti, ja toki saan myös organisaation kautta toimeentuloni. Niinisalon varuskunnan alueella, missä olen palvellut kymmenen vuotta, on mahtavat harjoitteluolosuhteet. Vaihtelevat kangasmaastot ja hyväkuntoiset kuntosalit ovat vailla vertaa. Viihdyn töissä hyvin, Hakola kehuu.

Ensi kuussa Santahaminan Urheilukoulussa liikunta-aliupseerin työtään jatkava kersantti täyttää tehtävälleen osoitetut työtunnit kevään ja kesän aikana, kun hiihdon maailmancup on tauolla. Tasokas suorittaminen on taannut Hakolalle kolme vuotta kestävän sopimuksen jo useita kertoja: hän on voittanut useita suomenmestaruuksia ja hiihtänyt sprintin olympiafinaalissa. 30 vuotta ensi kuussa täyttävän hiihtäjän ura ei voi kuitenkaan jatkua loputtomiin.

– Ainakin seuraavan talven olympialaiset ovat vielä edessä, mutta sen jälkeen täytyy pysähtyä miettimään. Sotilasuraakaan en sen enempiä ole pohtinut, mutta Puolustusvoimiin töihin jääminen on erittäin varteenotettava vaihtoehto. Siihen on toisaalta vielä aikaa, ja keskitynkin sitä ennen täysillä samaan kuin aiemminkin, eli hiihtoon, hän veistelee.

Oberstdorfin MM-laduilla nähdään myös rajavartija Markus Vuorela.