Hyppää sisältöön
Osiot
Valikko

Ruotuväki

Nuutti Liukko

Kenraalimajuri Mikko Heiskanen siirtyy iloisin mielin kohti uusia haasteita.

Eversti Vähätiitto johtamisjärjestelmäpäälliköksi

Aurora Kuusisto

Vuodesta 2016 Pääesikunnan johtamisjärjestelmäpäällikkönä toiminut kenraalimajuri Mikko Heiskanen luovutti tehtävänsä eversti Jarmo Vähätiitolle.

Pääesikunnan johtamisjärjestelmäpäällikkö vaihtui tänään 17. helmikuuta kenraalimajuri Mikko Heiskasen luovutettua tehtävänsä eversti Jarmo Vähätiitolle, joka on toiminut apulaisosastopäällikkönä Pääesikunnassa johtamisjärjestelmäosastolla vuodesta 2019.

Heiskasen ura Puolustusvoimissa alkoi sissiradistikouluttajana Jääkäriprikaatissa, josta se lähti vaiherikkaaseen nousukiitoon kohti toimialapäällikkyyttä ja Pääesikuntaa. Pääesikunnan johtamisjärjestelmäpäällikkönä Heiskanen toimi vuodesta 2016 alkaen.

Kenraalimajuri Heiskaselle Puolustusvoimien johtamisjärjestelmän luotsaaminen läpi Naton operaatioverkkokonseptityön ja kyberpuolustuksen perusteiden rakentamisen oli 35 palvelusvuoden huipentuma. 

– Tehtävä on ollut haastava mutta palkitseva ja olen nauttinut siitä, että olen saanut johtaa asiantuntijaorganisaatiota, Heiskanen kertoo. 

Hän kiittelee johtamansa tiimin osaavuutta, sekä kertoo oppineensa tehtävästä valtavan paljon. 

– Olen päässyt maailmanlaajuisesti tapaamaan kollegoita sekä vertaamaan kokemuksia ja näkemyksiä. Sitä kautta olen oppinut, kuinka hyvin meillä asiat ovat, Heiskanen pohtii.

Heiskasen seuraava peliliike on suunnata Suomen sotilasedustajaksi Euroopan unioniin ja Natoon, asemapaikkanaan Bryssel. Tehtävässään Heiskanen seuraa kontra-amiraali Juha Vauhkosta.

Heiskasen tehtävä johtamisjärjestelmän päällikkönä siirtyy eversti Vähätiitolle.

– Luovutan tehtävän haikein, mutta luottavaisin mielin, Heiskanen kuittaa.