Nea Holopainen

Alokas Elias Nikkinen on yllättynyt positiivisesti armeijan mielekkyydestä.

Esikunta unelmana

Konsta Leikas

21-vuotias Elias Nikkinen aloitti armeijan Santahaminassa Kaartin jääkärirykmentissä esikunta- ja viestikomppaniassa 1/20 saapumiserässä. Esikuntalähetin tehtäviin halajavalla Nikkisellä on rutkasti kokemusta lähetin tehtävistä siviilissä.

Alokas Elias Nikkinen / Kaartin jääkärirykmentti / TJ 335 kunnes toisin todistetaan

Ennen armeijaa minua jännitti paljon ja ajattelin tämän paikan olevan kuin Mordor. Minulle huudeltiin aamuja armeijan käyneiden kavereiden toimesta. Onneksi intti on ollut yllättävän rentoa ja kivaa. Sulkeiset ulkona ovat ihan mukavia, mutta oppitunnit välillä väsyttävät. Meidän tupa on ollut yhteishengeltään hyvä ja kaikki puhaltavat yhteen hiileen. Komppanialle on välillä tullut runtua oppitunneilla nukahtamisesta tai toimistokäyttäytymisen unohtumisesta.

Marssiessamme Santahaminan muonituskeskukseen vanhat saapumiserät huutelevat meille aamuja. On oikeastaan ihan hauskaa kuunnella niitä juttuja. Otamme huutelun vastaan huumorilla. Kerran marssiessamme olin suuntamies, joka ohjaa muotoa. Se ei mennyt kovin hyvin. Alikersantti sanoi minulle: "Alokas te, viekää muoto perinnetalon takaa". Vastasin vain "Oke" ja unohdin herroitella alikersanttia. Koko muoto repesi totaalisesti. Välillä tulee vielä unohdettua perusasioita, mutta vähitellen alan kuitenkin oppia tekemään hommat kunnolla.

Parasta tähän mennessä on ollut sotilaskodissa hengaaminen. Olimme ensimmäinen komppania, joka sai maihinnousukengät käyttöön ja pääsi sotkuun. Tupalaiset ovat totta kai tehneet intistä hauskan tähän asti. Odotan palvelukseltani uniikkia kokemusta, jollaista ei saa mistään muualta. Pyrin puolen vuoden tehtäviin, mutta ei minua loppujen lopuksi haittaa olla pidempään täällä. Ensimmäisen päivän urakka kantaa kaikki materiaalit varustesäkissä oli ehkä rankinta tähän asti. Ei kannata hajota alussa, kyllä tämä paranee.

Minulla on B-miehen paperit ruuansulatusongelmien takia. Se aiheuttaa välillä ongelmia tiettyjen hommien kanssa. Seuraavana päivänä yksikön kapteeni kysyi onko minulla kiinnostustusta esikuntalähetin tehtäviin. Saa nähdä pääsenkö sinne, mutta minulla on kokemusta samalaisista tehtävistä. Hommat vaikuttavat todella mielenkiintoisilta. Toimin autolähettinä ennen inttiä ja omaan näin työkokemusta alan tehtävistä. Pidän muutenkin autolla ajamisesta. Ensimmäisillä lomilla aion nukkua pitkään ja mennä kaverieiden kanssa baariin.

Siviilissä minua kiinnostaa insinööriala. Ennen inttiä pyrin kauppikseen, mutta en päässyt sisään. Ehkä ihan hyvä näin, niin saan armeijan suoritettua ennen opiskeluja.