Esiintymiskokemus karttuu johtajatehtävissä
Alikersantti Samuel Lehtimäki valitsi kiinnostuksen kohteekseen tykistön jo ennen palveluksensa aloittamista. Johtajakauttaan tuliasemalinjan aliupseerikurssin apukouluttajana jatkavan suurin oppi on ollut esiintymistaidon karttuminen kokonaisvaltaisesti.
Alikersantti Samuel Lehtimäki / Porin prikaati, Niinisalo / 1. patteri / TJ 94
"Parasta aikaa palveluksessa on ehdottomasti ollut johtajakausi. Suurimpia haasteita varusmiesjohtajana on varmasti ollut alokkaiden ja tykkimiesten vakuuttaminen omalla ammattitaidollaan. Antoisinta on ollut suuren joukon edessä esiintyminen ja esiintymistaidon harjoitteleminen erilaisissa tilanteissa.
Aliupseerikurssilta parhaiten jäi mieleen aukkimarssi. Meillä oli hyvä ryhmä ja hyvä henki. Vaikka joitain saattoikin ketuttaa, taistelimme yhdessä loppuun asti.
Tietysti itse tykillä ampuminen on ollut yksi hienoimmista kokemuksista armeijassa. Aliupseerikurssilla pääsimme ampumaan paljon kranaatteja. Tykillä toimiminen vaatii rautaisia hermoja ja tehokasta suorituskykyä.
Palveluspaikkana Niinisalo oli selkeä valinta. Ennen kuin tulin inttiin, hain 1. Tykistöpatteriin, jossa päädyin lopulta tuliasemalinjan aliupseerikurssille. Minut valittiin auk-santsariksi, eli tulevan aliupseerikurssin apukouluttajaksi. Siellä odottaa johtajakauden uudet ja omanlaiset haasteensa, joita odotan innolla.
Johtamieni alokkaiden suurin haaste oli varmaankin ensiyö maastossa. Kaikki suoriutuivat siitä kuitenkin kunnialla ja olin erittäin tyytyväinen alokkaiden toimintaan.
Olen soittanut pianoa 10 vuotta ja musiikki on lähellä sydäntä, jonka lisäksi omaksi ilokseni harrastan lenkkeilyä ja muuta kuntoliikuntaa. En hakenut kuitenkaan sotilassoittokuntaan, sillä halusin käydä mieluummin perinteisen varusmiespalveluksen tykistössä. Tähän mennessä palvelus on ollut hyvää vaihtelua musisointiin verrattuna.
Ennen inttiä kävin lukion, eli olen viime vuoden ylioppilas. Hain ammattikorkeakouluun opiskelemaan agrologiksi, jonne suuntaan suoraan intin jälkeen."