Hyppää sisältöön
Osiot
Valikko

Ruotuväki

Tomi Edwards

Kuvassa kaartinjääkäri Markku Keski-Oja.

Erityistehtävissä Rajavartiolaitoksella pääsee seuraamaan monipuolisesti Rajan toimintaa

Georg Närjä

Kaartinjääkäri Keski-Oja tiesi jo ennen palveluksen aloittamista hakevansa Rajavartiolaitokselle valo- ja videokuvaajaksi. Erityistehtävien jälkeen hänen tavoitteenaan on suorittaa johtajakoulutus jälki-AUK:ssa.

Kaartinjääkäri Markku Keski-Oja / Kaartin jääkärirykmentti / Kuljetuskomppania / Erikoiskomennusjoukkue / TJ 56 (148)

"Toimin Rajavartiolaitoksen esikunnassa valo- ja videokuvaajana. Tehtävänkuvani on monipuolinen – siihen kuuluu luonnollisesti tavanomaisten kuvaustöiden lisäksi materiaalien editointia sekä kuvausprojektien suunnittelua. Esimerkiksi elokuussa olen menossa kuvaamaan Lapin rajajääkärikomppanian valamarssia Ivaloon.

Valmistuin ylioppilaaksi keväällä 2021, jonka jälkeen tein video- ja valokuvaustöitä yrittäjänä. Loppuvuosi menikin nopeasti töitä tehdessä, ja aloitin varusmiespalvelukseni Vekaranjärvellä tammikuussa 2022.

Menin inttiin oikeastaan aika avoimin mielin ilman sen kummempia ennakkoluuloja. Tiesin kuitenkin jo ennen palveluksen alkamista, että aion hakea Rajavartiolaitokselle kuvaajaksi. Halusin hyödyntää siviilissä hankkimiani taitoja, joten hakeminen erityistehtäviin valokuvaajaksi oli luonteva ratkaisu.

Alokaskaudella lähetin hakemuksen ja minut valittiin tehtävään. Helmikuussa siirryinkin jo Vekaranjärveltä Santahaminaan.

Varusmiespalvelukseni aikana olen saanut paljon ikimuistoisia kokemuksia, joita muissa tehtävissä ei välttämättä pääse kokemaan. Samalla olen myös kehittynyt entistäkin kokeneemmaksi kuvaajaksi, sillä tehtävää kyllä riittää.

Haastavinta itselleni on ollut siviilielämän ja intin välinen ajanhallinta. Iltavapailla ja viikonloppuisin lomilla teen edelleen valo- ja videokuvaustöitä yrittäjänä. Vapaapäiviä on harvoin, mutta toisaalta on mahtavaa, että pystyn tekemään töitä, joista olen oikeasti kiinnostunut!

Tällä hetkellä päiviä on jäljellä enää 56, mutta olen hakenut jälki-AUK:iin. Mikäli minut valitaan, nousee tj vielä kolmella kuukaudella ollen yhteensä 347. Itse ajattelen, että ilman johtajakoulutusta jotain olennaista jäisi puuttumaan palveluksestani. Voi myös olla, että johtajakoulutuksen suorittamatta jättäminen jäisi kaduttamaan minua myöhemmin. Olen aina tykännyt haastaa itseäni ja uskon, että oppisin AUK:ssa paljon sellaisia taitoja, joista on minulle hyötyä jatkossa. 

Intin jälkeen aion jatkaa valo- ja videokuvaajan töitäni yrittäjänä. Myöhemmin suunnitelmissa on myös hakea opiskelemaan.

Suosittelen lämpimästi tehtävääni Rajavartiolaitoksen kuvaajana. Täällä on hyvät puitteet töiden tekemiseen ja lisäksi mahtava ilmapiiri muun henkilökunnan kanssa!"

Hae erityistehtäviin viimeistään sunnuntaihin 24.7. mennessä! Lue lisää tästä ja monesta muusta erityistehtävästä osoitteesta intti.fi/erityistehtavat.