Hyppää sisältöön
Osiot
Valikko

Ruotuväki

Kari Huotari

Kuvassa monni.

Pasanen ei etukäteen tuntenut yksiköstään ketään, mutta hän on jo ehtinyt löytää uusia tuttavuuksia.

Ensimmäinen viikko takana ja vielä muutaman edessä

Daniel Harakka

Viime viikolla Kaartin jääkärirykmentissä varusmiespalveluksensa aloittanut Ossi Pasanen on pärjännyt hyvin, vaikka kuri on ollut kovaa. Tällä hetkellä häntä vetävät puoleensa tiedustelijan tehtävät.

Alokas Ossi Pasanen / Kaartin jääkärirykmentti / Esikunta- ja viestikomppania / TJ 338

"Ensimmäiset päivät ovat olleet vähän rankkoja, kun on ollut aamusta iltaan kaikenlaista ohjelmaa, mutta hyvin siitä on selvitty, ja on niitä hauskojakin hetkiä ollut.

Valmistuin viime keväänä lukiosta, ja lähdin suoraan inttiin. Minulla oli vähän ristiriitaiset fiilikset: olen harrastanut partiota, ja tässä on jonkin verran samoja puolia joista tykkään. En kuitenkaan pidä intin hierarkiasta ja huutokurista. Kyllä täällä on hyvin kuitenkin tähän mennessä pärjäilty.

Olin kuullut intistä paljon vanhemmiltani ja kavereiltani, jotka ovat käyneet intin. Iskällä oli paljon muistoja vuosien takaa. Suurin piirtein sellaista täällä on ollut kuin odotin. Meillä on onneksi suhteellisen mukava alikersantti, mutta kyllä kuri on silti kovaa.

Meille on opetettu, kuinka intissä käyttäydytään ja mitkä ovat talon tavat. Meillä on ollut sulkeisia ja aseenkäsittelyä, ja olemme opetelleet taittamaan päiväpeitteen siististi. Ylihuomenna pääsemme ampumaan. Ruoka on ollut hyvää. Siihen kyllä vaikuttaa varmasti myös se, että kulutamme paljon ja ruoka-ajalla on aina nälkä.

Minulla ei ole montaa tuttua intissä samaan aikaan. Yhden tyypin tiedän toisesta yksiköstä. Olen kuitenkin saanut jo uusia kavereita, ja meillä on tosi hyvä ryhmähenki tuvassamme. Kukaan ei yritä päästä liian helpolla, ja kaikki hoitavat oman osuutensa. Olemme saaneet kaiken melkein aina ajallaan hoidettua.

Juuri puhuimme porukalla siitä, minkälaista palvelusta suunnittelemme. En osaa kyllä vielä yhtään sanoa, ehkä vähän alun perin mietin puolta vuotta, mutta sitten sain tietää, että haluamani tiedustelijan tehtävät ovat nyt kaikki vuoden nakkeja. Nyt mietin, pitäisikö vain pysyä tiedustelijassa, koska se vaikuttaa mielenkiintoiselta. Siinä tapauksessa hakeutuisin ehdottomasti myös johtajakoulutukseen."