Hyppää sisältöön
Osiot
Valikko

Ruotuväki

Joona Niemi

Kuvassa painijoita.

Konsta Mäenpää ja Arvi Savolainen painivat EM-hopeaa Budapestissa

Miikka Kestikievari

Nyt tuntuu hyvältä, syystäkin. Kreikkalais-roomalaisen painin EM-mitali Budapestista on todellisuutta 97 kilon sarjassa kilpaileelle liikunta-aliupseerille Arvi Savolaiselle ja 130 kilon sarjassa kilpaileelle Konsta Mäenpäälle, jotka ovat suorittaneet varusmiespalveluksensa Puolustusvoimien Urheilukoulussa Kaartin jääkärirykmentissä.

Saavutusten kunniaksi Kongressikeskus Taitotalon ravintola Talentissa Helsingin Pitäjänmäellä järjestettiin EM-mitalikahvit, joihin sankarit olivat saapuneet.

Savolainen sai EM-hopeaa ja Mäenpää EM-pronssia Budapestista. Molemmille palkinto on painiuran ensimmäinen aikuisten mitali.

– Se on sellainen virstanpylväs, että on toivonut sen urallaan tapahtuvan. Nyt ei ole enää mitään juniori- tai lasten -etuliitettä, näpäyttää Savolainen.

Mäenpään omat tuntemukset ovat samanlaiset. Suuri yleisö ei häntä vielä juurikaan tunne, mutta nyt hän on todistanut päässeensä seuraavalle tasolle urallaan.

– Kaikin puolin mukavaa, että homma menee eteenpäin, Mäenpää kommentoi.

Viime syksynä Savolaiselle tehty sydänleikkaus ei onneksi estänyt osallistumista Budapestin EM-kisoihin. Hänen mukaansa EM-hopea on osoitus siitä, että tehty työ ei mennyt hukkaan.

– Se, miksi on harjoiteltu ja pyritty tähän, konkretisoituu, Savolainen kertoo.

– Painimatolla on kaksi henkilöä, ja toinen poistuu sieltä voittajana ja toinen häviäjänä.Tuntuu hyvältä olla voittaja, Mäenpää iloitsee.

Savolainen poimii urheilijan vinkkiarkustaan yhden varusmiehiä ja reserviläisiä varten.

– Kannattaa aina nauttia siitä, mitä tekee, niin siitä sitten koituu jotain hyvää, hän neuvoo.