Hyppää sisältöön
Osiot
Valikko

Ruotuväki

Laura Linna

Suruliputus varuskunnassa.

Suruliputus järjestetään kaikissa Suomen varuskunnissa.

Aamu alkoi varuskunnissa suruliputuksella – varusmiehille tarjolla kriisiapua

Matias Jämsén

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja puolustusministeri Antti Häkkänen ovat esittäneet osanottonsa liikenneonnettomuudessa kuolleen varusmiehen omaisille.

Porin prikaatin aamu alkoi suruliputuksella torstaina. Lippu nostettiin puolitankoon myös muissa Suomen varuskunnissa liikenneturmassa kuolleen varusmiehen muistoksi.

Nuoren varusmiehen kuolema on koskettanut valtionjohtoa. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on lähettänyt surunvalittelunsa onnettomuudessa menehtyneeen Porin prikaatin varusmiehen omaisille.

Myös puolustusministeri Antti Häkkänen ilmoitti osanotostaan.

- Vastaanotin puolen päivän jälkeen pysäyttävän suru-uutisen. Porin prikaatin varusmies menehtyi liikenneonnettomuudessa Luumäellä. Lisäksi kolme varusmiestä loukkaantui onnettomuudessa ja toimitettiin sairaalahoitoon. Syvä osanottoni omaisille, läheisille ja palvelustovereille, hän kirjoitti viestipalvelu X:ssä.

Onnettomuuteen joutuneet Satakunnan tykistörykmentin varusmiehet osallistuivat harjoitukseen, kun varusmiehen ohjaama Defender-maastoauto suistui tieltä Luumäen ja Utin välillä keskiviikkona aamupäivällä. Harjoitukseen osallistuneille varusmiehille on järjestetty välitöntä kriisiapua onnettomuuden johdosta.

Myös Porin prikaatissa järjestetään kriisiapua Säkylän ja Niinisalon varuskunnissa. Sotilaspapit ja sosiaalikuraattorit vastaavat kriisiavun järjestämisestä. Kriisiapua on tarjolla varusmiehille ja henkilökunnalle.