Hyppää sisältöön
Osiot
Valikko

Ruotuväki

Oona Myöhänen

Kuvassa kaartinjääkäri Lauri Pohto.

"Mähän olen oikeasti aika hyvä tässä!"

Camilla Valtanen

Kaartinjääkäri Lauri Pohto on viettänyt viimeiset seitsemän kuukautta ääniteknikkona Kaartin soittokunnassa. Reservin auringon odotellessa jo kuumeisesti kulman takana Pohto jakoi ajatuksiaan palvelusajastaan.

Kaartinjääkäri Lauri Pohto / Kaartin jääkärirykmentti / Erikoiskomennusjoukkue, Kaartin soittokunta / TJ 3

"Onhan tämä ollut aivan törkeän hieno kokemus. En osannut ennen intin alkua odottaa, että olisin päätynyt Kaartin soittokuntaan. En suunnitellut tätä. Vietin alokasjaksoni Rannikkoprikaatin meritiedustelukomppaniassa, enkä edes tiennyt silloin soittokunnan olemassaolosta. Tieto hakumahdollisuudesta saapui yksikköömme hieman myöhässä, mutta tänne päädyin.

Palvelus täällä Kaartissa on sujunut todella hyvin, ja on ollut hauskaa. Tämä oli sellainen viimeinen varmistus siitä, että kyllä tämä musiikin tekeminen on se mitä haluan tehdä tulevaisuudessakin. Olisin viihtynyt hyvin pidempäänkin täällä. Parasta tässä hommassa on ollut huomata, että olen oikeasti aika hyvä siinä mitä teen.

Toki on ollut myös haastavampia hetkiä. Hommani vaatii paljon stressinsietokykyä, josta minulla ei ole ollut hirveästi kokemusta siviilissä. Keikkoja ennen on paljon vastuuta. Myös pitkät kiinniolojaksot ovat painaneet – kuukauden poissaolo oikeasta elämästä tuntui ja näkyi. Meidän homman omalaatuisuus toi onneksi kaivattua vastapainoa.

Odotan reserviin siirtymistä hyvin mielin. Mutta kuten todettu, olisin viihtynyt kauemminkin. Meillä on todella hyvä yhteishenki, ja odotankin viimeisiltä päiviltä sitä yhdessäoloa ja hengailua. Osaa näistä tyypeistä ei välttämättä näe enää ikinä. Toivon myös pääseväni puhumaan sellaisillekin henkilöille, joiden kanssa ei muuten ole tullut juteltua palveluksen aikana.

Intin jälkeen minua odottaa paluu töihin kaupan kassalle, mutta se on vain väliaikainen ratkaisu. Jatkan musiikin tekoa sekä tuottamista, ja alan mainostamaan itseäni ulkomaisille levy-yhtiöille levytyssopimuksen toivossa. Olen myös suunnitellut muuttavani Hollantiin vuoden sisällä, sillä siellä musiikkipiirit vastaavat omaa kiinnostustani.

Haluan vielä lopuksi antaa pari neuvoa seuraajillemme Kaartin soittokunnassa: tehkää hommat kunnolla, ja arvostakaa omaa tekemistänne. Täällä voi oppia vaikka mitä. Käyttäkää tämä aika hyödyksenne."