Hyppää sisältöön
Osiot
Valikko

Ruotuväki

Henri Sorsa

Kuvassa varusmies.

"Intin tähtihetki oli ehdottomasti M21 Taisteluämpäri -videon nouseminen viraaliksi"

Ilmari Tuokko

Alikersantti Toivonen päätti hyödyntää siviilipuolen osaamistaan myös varusmiespalveluksessa. Pääesikunnan verkkosivujen ylläpitäjän tehtävät toivat kesätyöpaikan Merisotakoulusta.

Alikersantti Lauri Toivonen / Kaartin jääkärirykmentti / Erikoiskomennusjoukkue / TJ24

"Menin inttiin suoraan lukiosta. Aloitin palvelukseni Panssariprikaatissa. Minusta piti tulla komppaniani toimistoaliupseeri, joten minut lähetettiin sotilaskeittäjäkurssille, joka oli henkisesti todella raskasta aikaa. Aliupseerikoulussa meillä oli hyvä henki ja tavoittelin tosissani huoltorukkia. En kuitenkaan tullut valituksi.

Rukkihaaveideni kaaduttua tutkin intti.fi -nettisivuja ja huomasin, että johtajien erityistehtävähaku oli auki. Siviilissä intohimojani ovat videokuvaus, talous ja tietotekniikka, joten päätin hakea verkkosivujen ylläpitäjäksi Pääesikuntaan. Pääsin onneksi sisään. 

Johdan mediatuotantotiimiä, joka koostuu sisällöntuottajista, ylläpitäjistä ja graafikoista. Ylläpitäjien tärkein tehtävä on Puolustusvoimien verkkosivujen päivittäminen. Ryhmänjohtajana huolehdin myös kokonaisuuksista. Hankin haastateltavia, ideoin sisältöä ja delegoin töitä eteenpäin. Pidänkin johdon tietoisena siitä, mitä olemme tekemässä. 

Alkuvuonna tein paljon töitä kalustokuvaston ja etusivu-uudistuksen parissa. Nykyään lähden usein myös etulinjaan tuottamaan sisältöä sosiaaliseen mediaan. Olen ollut kuvaamassa ja editoimassa useita #PerjantaiPuolustaja-jaksoja. 

Intin tähtihetki oli ehdottomasti M21 Taisteluämpäri -videon nouseminen viraaliksi. Teimme yhteistyössä Combat Cameran kanssa aprillivideon, jossa Puolustusvoimat esitteli uutta taisteluämpäriä. 

Olen oppinut tehtävässäni hurjasti, esimerkiksi sähköpostien lähettämisestä, puheluiden soittamisesta, haastatteluiden kuvaamisesta ja tiedotteiden julkaisemisesta. Olen myös kehittynyt Adoben ohjelmien ja PowerPointin käytössä. Näistä taidoista on ehdottomasti hyötyä myös siviilissä. Ylläpitäjänä saatu osaaminen poiki jo kesätyöpaikan Merisotakoululle.

Lähden syksyllä opiskelemaan kauppatieteitä Aalto-yliopistoon. Samalla jatkan YouTube-videoiden tekemistä ja suunnittelen vaihto-opintoja New Yorkiin. Heinäkuussa aloittaville annan yhden neuvon. Etsi oma juttusi intissä. Varusmiespalvelus on yhtäkkiä täysin eri kokemus, kun saa tehdä jotain mistä pidän."