Kuva: Markku Seppä

Opetuspaketti julkaistiin Porolahden peruskoululla. Kuvassa vasemmalta oikealle Suomen Sotaveteraaniliiton puheenjohtaja Erkki Heikkinen, Porolahden peruskoulun rehtori Markku Keijonen ja tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Uusi opetuspaketti kertoo Suomen lähihistoriasta

Jesse Kantanen

Suomen Sotaveteraaniliitto julkisti 60-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi opetuspaketin "Sotaveteraani ja minä". Kyseessä on ensimmäinen sotaveteraaniperinnöstä laadittu opetuspaketti peruskouluille.

Suomen Sotaveteraaniliiton julkaisema 60-sivuinen vihkonen kertoo muun muassa Suomen lähihistoriasta, veteraaneista, sodista ja evakoista. Paketti on myös valtakunnallisen opetussuunnitelman mukainen. Eilen Porolahden peruskoulun oppilaat saivat vihkosen ensimmäistä kertaa käsiinsä, mutta he ovat nähneet aiemmin yksittäisiä sivuja. Myös tasavallan presidentti Sauli Niinistö vieraili koululla.

– Mielestäni oppilaat olivat hyvin aktiivisia. Lapset ja opettajat kävivät paketin tehtäviä läpi ja esittivät vihkosta myös kaksi laulua, Suomen Sotaveteraaniliiton toiminnanjohtaja Markku Seppä kertoo.

Opetuspaketti sai alkusysäyksen Sotaveteraaniliiton sävellyskilpailusta.

– Huomasimme, että osallistujat lähettivät kilpailuun aineistoa, joka sopisi hyvin peruskouluikäisille lapsille. Sen myötä lähdimme rakentamaan tällaista opetuspakettia, Seppä kertoo.

Paketin rakensivat pääsääntöisesti Turun yliopiston opettajankoulutuslaitoksen Rauman kampuksen opiskelijat opettajiensa tuella.

– Aineisto ei siis ole Sotaveteraaniliitolta peräisin, Seppä täsmentää.

Tulevaisuudessa Sotaveteraaniliiton tarkoitus on tuottaa CD-levy, joka sisältäisi soitettuna vihkosesta löytyvät kymmenen kappaletta. Lisäksi opettajan opas on lähellä valmistumista. Koko opetuspaketti siirretään myös internetiin.

– Näin opettajan on mahdollista ladata paketti verkosta ja käyttää haluamiaan sivuja opetuksessa, Seppä sanoo.