Grafiikka: Niko Häggman

Konferenssiin osallistuu asevoimien hengellisiä johtajia useista eri maista ja tunnustuksista.

Maailman johtava sotilaspapisto kokoontuu Helsingissä

Juuso Heikkinen

Asevoimien hengelliset johtajat ympäri maailman ovat kerääntyneet Helsinkiin 5.–9. helmikuuta järjestettävään maailman johtavan sotilaspapiston konferenssiin. Ensimmäistä kertaa Suomessa pidettävä konferenssi järjestettiin tänä vuonna 29. kertaa, teemalla faith, peace and security in our times.

Helsinkiin saapui tällä viikolla hengellisiä sotilasjohtajia yli kolmestakymmenestä maasta – Australiaa myöten. Mukana kokoontumisessa on niin kristittyjä pappeja, imaameja, rabbeja kuin humanistejakin.

Kenttärovasti Janne Aallon mukaan vieraat ovat olleet erittäin tyytyväisiä viikon kulkuun. Kokoussaleissa on keskusteltu paljon maailman muutoksesta ja erityisesti sen vaikutuksesta asevoimien hengelliseen työhön. Myös Suomen asevelvollisuusmalli sekä maanpuolustustahto kiinnosti osallistujia.

Vaihteluna keskustelulle vieraat pääsivät seuraamaan Kaartin jääkärirykmentin alokkaiden harjoitusta Santahaminassa. Aallon mukaan kylmyys ja lumi herättivät ihmetystä, puhumattakaan varusmiesten telttamajoituksesta.

– Saa nähdä kuinka osallistujat reagoivat huomiseen ohjelmaan, luvassa on nimittäin sotilashiihtoa, saunomista sekä avantouintia, Aalto naurahtaa.

Vieraat osallistuvat tänään 7. helmikuuta pidettävään puolustusvoimien kirkkojuhlaan. Yleisölle avoin kirkkojuhla järjestetään Helsingin tuomiokirkossa kello 18:00.