Ruotuväki

Vuoden 2019 suosituimmat jutut

Ronni Läpinen

Tähän on koottu Ruotuväen vuoden 2019 luetuimmat jutut. Tänä vuonna lukijoita ovat kiinnostaneet muun muassa Robin, ylikersantti Kuivalainen sekä panssarivaunuhankintojen mukana tulevat aseet. Ruotuväki toivottaa lukijoilleen hyvää uutta vuotta!

Alokas! Mitä mukaan inttiin?

Vaikka siviilielämä meneekin osittain tauolle varusmiespalveluksen ajaksi, voi omaa palvelusaikaansa helpottaa huomattavasti pitämällä pilkkeen silmäkulmassa, ja palvelukseen tarvittavat välineet repussa.

Robin Packalén tähtää maailman huipulle

Robin Packalénin uralla on nyt uusi suunta. Ensimmäiset askeleet kohti maailmanvalloitusta on otettu, ja musiikki täyttää taas nuoren artistin päivät. Tuoreessa muistissa on kuitenkin myös viime vuoden joulukuussa päättynyt varusmiespalvelus.

Jokamiehen panssarintorjunta-ase

Kevyet kertasingot ollaan korvaamassa uusilla 66 KES 12 -malleilla, joissa on merkittävästi parempi läpäisykyky, ampumateknisesti paremmat laukaisu ja tähtäimet sekä mahdollisuus liittää pimeätähtäin.

”Poika asento, se on kersantti Haberi”

Samu Haberin vuoteen on kuulunut muun muassa Telia 5G -stadionkeikka ja Vain Elämää -sarjan uuden kauden kuvaukset. Haberilta löytyy myös paljon tarinoita omasta inttiajastaan.

Mies maskin takana - ylikersantti Kuivalainen

“Noni, töttöröö, joukkue!” Näillä sanoilla alkaa lähes miljoona katselukertaa suoratoistopalvelu YouTubessa kerännyt humoristinen kappale Ylikersantti Kuivalainen. Mutta kuka on ylikersantti Kuivalainen?

Yhdysvaltain armeija tarjosi antoisan johtajakurssin

Yhdysvaltain armeija tarjoaa myös kansainvälisille opiskelijoille mahdollisuuden osallistua johtajien peruskurssille BLC:lle (Basic Leader Course). Kurssilla menestyneet ja palkitut ylikersantit Timi Wuorinen ja Tiina Laaksonen kertovat kurssikokemuksistaan Yhdysvaltain armeijan eurooppalaisessa aliupseeriakatemiassa Grafenwöhrissä Saksassa.


Vaunumiehistön erikoiset aseet

Ostotilanteessa panssarivaunujen mukana tulee aina valmistusmaasta tuliaisia. Ostettuun pakettiin kuuluu vaunun lisäksi esimerkiksi aseita, jotka sopivat juuri kyseisen vaunun kanssa yhteen.

Uusien smurffipukujen käyttöönotto jatkuu 2/19 saapumiserässä

Verryttelyasuja on hankittu tähän mennessä noin 31 000 kpl. Verryttelyasut M17 on jaettu kaikkiin muihin joukko-osastoihin, paitsi Jääkäriprikaatiin ja Rajavartiolaitoksen varusmieskoulutusta antaviin joukko-osastoihin.

Miehet presidentin takana

Suurelle yleisölle tasavallan presidentin adjutantit ovat tuttuja Linnan juhlien kättelyseremoniasta presidenttiparin takana seisovana kolmikkona. Sen enempää moni ei kuitenkaan tiedä adjutanttien henkilöistä tai tehtävänkuvasta. Ja niin se kuuluu ollakin.

Meri ja raja veivät mennessään

Merikadettikurssin priimuksena vastavalmistunut luutnantti Veera Nuolioja tähtäsi merivartiostoon Maanpuolustuskorkeakoulun kautta. Nyt vartiolaiva Turvalla aloittanut Nuolioja on myös valottanut kadetin elämää somekadettina Instagramissa.