Kuvassa Puolustusvoimien F/A-18-Hornet-hävittäjä.

Lentoharjoitus saa ranskalaiset koneet Suomen taivaalle

Täppä 22 -harjoitus on Lapin lennoston järjestämä vuosittainen Ilmavoimien harjoitus. Koulutus järjestetään Rovaniemen ja Oulun lentotukikohdissa, ja tarkoituksena on lisätä erityisesti nuorten lentäjien lentokokemusta.
Tuore tutkimus kertoo: Puolustusvoimat on työpaikkana houkutteleva

Tuore tutkimus kertoo: Puolustusvoimat on työpaikkana houkutteleva

Puolustusvoimat menestyi hyvin tutkimus- ja konsultointiyhtiö Universumin ammattilaisille suunnatussa kyselyssä, jossa mitattiin työnantajien ihanteellisuutta. Tekniikan alan ammattilaisten keskuudessa Puolustusvoimat ylsi toisella sijalle.
Kuvassa Elias Tawil

FINCENT kertoo miten kriisiä hallitaan ja rauhaa turvataan

Puolustusvoimien kansainvälisen keskuksen kurssilla opiskelijat kokoontuivat yhteen pohtimaan toimintatapojaan ja mahdollisia tapoja tehostaa yhteistoimintaa rauhanturva- ja kriisinhallintaoperaatioissa.
Kuvassa Pål Jonson.

Ruotsin uunituore puolustusministeri ensimmäisenä Suomeen

Ruotsin uuden hallituksen puolustusministeri Pål Jonson tapasi puolustusministeri Antti Kaikkosen Helsingissä.
Kuvassa muistomerkki ja kunniakomppanian osasto.

Gorni Dubnikin taistelusta tullut kuluneeksi 145 vuotta

Gorni Dubnikin muistopäivää vietetään 24. lokakuuta. Muistopäivä juontaa juurensa Bulgariassa käytyyn Gorni Dubnikin taisteluun, joka tapahtui osana Turkin sotaa Balkanilla. Taistelun muistoksi on Kaartin kasarmin sisäpihalle pystytetty muistomerkki, joka muistuttaa meitä kaatuneiden Kaartin sotilaiden ansioista.
Kuvassa Antti Leinonen Salpalinjan bunkkerissa

Selviytymistä Salpalinjalla

Antti Leinonen on haaveillut pitkään pelikehittäjän urasta. Nyt hän on uhrannut haaveelleen jo kaksi muuta uraa ja luottaa, että käsillä olevasta projektista tulee maailmanlaajuinen menestys, joka nostaa Salpalinjan maailmankartalle.
Kuvassa Mikael Wigell puhumassa seminaarissa

Pohjoismainen yhteistyö huoltovarmuuden saralla on hankalaa mutta tarpeellista

Ulkopoliittisen instituutin tuore raportti pohjoismaisesta yhteistyöstä kriisivalmiuden ja huoltovarmuuden alalla herätti keskustelua mahdollisesta tulevasta kehityksestä.
Kuvassa M05-sirpalesuojaliivi taistelijan päällä siihen kiinnitettyjen varustetaskujen kanssa.

Tuttua suojaliiviä haluttiin lisää

Puolustusvoimat päätyi miljoonahankinnassaan suojapinta-alaltaan M17-taisteluliiviä suurempaan M05-sirpalesuojaliiviin. Ne valmistuvat ensi vuodeksi.
Kuvassa Antti Häkkänen

Antti Häkkänen: Venäjän hyökkäys toi länsimaat yhteen

Puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Antti Häkkäsen mukaan “Venäjän todellinen luonne” on paljastunut Euroopalle viimeistään Ukrainan sodan myötä.
Kuvassa Jukka Lehtonen maatilallaan.

Pelto ja puu ovat huoltovarmuuden kulmakivet

Ruoan ja energian hinnasta käytävä keskustelu on nyt vilkasta. Selvitimme, kuinka hyvät valmiudet suomalaisella maataloudella on vastata kriiseihin ja miltä tulevaisuus näyttää.
Kuvassa reserviläinen suolla Rovaniemellä 2020.

Reserviläisten maakuntakomppaniat ovat valmiita pahimpaan

Maakuntajoukot ovat motivoituneista reserviläisistä koottuja joukkoja, jotka ovat elintärkeä osa Puolustusvoimien kriisiajan roolitusta. Tosipaikan tullen he ovat valmiita alle puolessa tunnissa.
Kuvassa sotilas kirjoittaa paperiin

Tiedotuslehdestä monikanavaiseksi aikakauslehdeksi – Ruotuväen 60-vuotinen taival

Ruotuväki-lehti syntyi Puolustusvoimien tiedotuksen vapautuessa. 60-vuotiseen taipaleeseen on mahtunut niin keskustelua lehden roolista osana Puolustusvoimia kuin varusmiestoimittajien raikkaita ideoitakin. Vaikka verkkouutisten rooli on kasvanut, paperilehti pitää edelleen pintansa.
Kuvassa sotaan kutsuttuja Venäjän reserviläisiä Bataiskin kaupungissa.

Venäjän liikekannallepano vaatii massiivisia järjestelyitä

Kun valtio alkaa liikuttaa satoja tuhansia – ellei jopa miljoonia – reserviläisiä, herää monia kysymyksiä joukon suorituskykyisenä pitämisestä.
Kuvassa Hornet-hävittäjä.

Ruska 22 -harjoituksessa punainen "valtio" aloittaa ilmasodan

Ilmavoimien vuoden suurin harjoitus alkoi maanantaina 3. lokakuuta. Viikon kestävässä Ruska 22 -harjoituksessa koulutetaan etenkin Ilmasotakoulun ja Lapin lennoston reserviläisiä, joten harjoituksen päätukikohtina toimivat Jyväskylän Tikkakoski sekä Rovaniemi.
Kuvassa sotilas ampuu kevyellä kertasingolla.

Kertasinkohankinta pohjasi Ukrainan-havaintoihin

Panssarintorjunta on monikerroksinen laji, ja nyt se saa lisävahvistusta, kun Puolustusvoimat ilmoitti hankkivansa 58 miljoonalla eurolla kevyitä kertasinkoja.
Kuvassa everstiluutnantti Janne Mäkitalo.

Venäjän hyökkäys on suunnattu lännelle – Ukraina välikappaleena

Maanpuolustuskorkeakoulu ja Suomen Sotatieteellinen Seura ry. järjestivät 11. Sotatieteiden päivät 27.–28. syyskuuta teemalla "Euroopan uusi turvallisuus". Tapahtumassa puitiin Ukrainan sotaa.
Kuvassa tutkija Suvi Kouri.

Upseeri muuttuu maailman mukana

Suomalaiseen upseeriin vaikuttavat aiheesta väitelleen Suvi Kourin mukaan yhteiskunnan arvopohjan muuttuminen ja tulevaisuudessa myös Naton toimintatavat.
Kuvassa Hornet-hävittäjä

Baana 22 -harjoituksessa lentäjiä ja Ilmavoimien tukevia osia koulutetaan tilanteeseen, jossa varsinaisten kiitoteiden toiminta on estynyt

Baana 22 -harjoituksessa lentäjiä ja Ilmavoimien tukevia osia koulutetaan tilanteeseen, jossa varsinaisten kiitoteiden toiminta on estynyt.
Kuvassa panelistit lavalla

Kolmoiskriisissä korostuu yhteisöllisyyden merkitys

Koronan, Ukrainan sodan ja energiakriisin kolmiossa korostuu yhteisöllisyyden merkitys, arvioitiin Turussa Suomi puhuu -kiertueen paneelikeskustelussa.
Kuvassa reserviläisiä ja panssarivaunu

Hämeen Ilveksessä vapaaehtoiset pönkittivät Puolustusvoimia

MPK:n Hämeen Ilves 2022 -harjoitus keräsi yhteen noin 450 reserviläistä ja vapaaehtoista kehittämään taitojaan. Panssariprikaatissa järjestetty harjoitusviikonloppu tukee ratkaisevasti Puolustusvoimien koulutustarvetta.