Puolustusvaliokunnan varapuheenjohtaja Mika Kari toivoo, että turvallisuus kuuluisi tiiviimmin koko kansalle ja että puolustusvoimilla olisi enemmän kouluttajia.
Puhelin tai luvaton paikannuslaite voi vaarantaa sotilasoperaation turvallisuuden, mutta paikkatiedoilla voidaan myös parantaa palvelusturvallisuutta ja antaa sotilaille palautetta reaaliajassa. Tulevaisuudessa eurooppalainen Galileo voi korvata yleisen GPS-paikannusjärjestelmän.
Neljä ilmavoimien Hornet-monitoimihävittäjää nousee ilmaan 8.-9. elokuuta osana monikansallista ilmataisteluharjoittelua Ruotsin ilmatilassa.
Varusmiesten peruskoulutuskauden sisältöä viilataan kokeiluista saatavilla kokemuksilla. Tulevaisuuden alokasjakso saattaa rakentua muun muassa liikuntakoulutuksesta, simulaatioista ja mikroelokuvista.
Ystävien tarinat asepalveluksesta eivät pitäneet paikkaansa. Konrad Deryng arveli edessä olevan vain tiukkaa kuria ja lyhyitä yöunia.
Yli kymmenen vuotta valmiudessa olleet EU:n taisteluosastot ovat vihdoin saamassa rahoitusta. EU:n komissio esittää 10,5 miljardin euron "rauhanrahastoa" unionin seuraavalle seitsemän vuoden rahoituskaudelle.
Ympäri pääkaupunkia voi tälläkin viikolla bongata maastopukuisia hahmoja tositoimissa. Sotilaspoliisien on tärkeä harjoitella aidossa toimintaympäristössä.
Suuri osa Hamina Tattoo -sotilasmusiikkifestivaalin sosiaalisen median kanavista on kymmenhenkisen varusmiesryhmän vastuulla, vaikka tapahtuman järjestäjä ei puolustusvoimat olekaan.
Uunituore upseerikokelas Karolina Grönberg odottaa johtajakaudelta alokkaiden ohjaamista sekä oppimiensa asioiden soveltamista käytännössä.
Utin jääkärirykmentti sai virka-apupyynnön Pyhärannan maastopalon sammutustehtävään viime keskiviikkona kello 16.13. Päivystyshelikopteri nousi ilmaan vain puoli tuntia myöhemmin.
Saapumiserän 2/18 varusmiehille suunnattu erityistehtävähaku päättyy sunnuntaina 29. heinäkuuta
Hybridivaikuttamista tapahtuu ympärillämme koko ajan. Avainasemassa turvallisuuden luomisessa ovat viranomaisyhteistyö ja reaaliaikaisen tilannekuvan luominen.
Satavuotiaan sotaveteraanin Markus Aaltosen vastaus ”Niin kauan kuin meitä elää” kertoi kaiken oleellisen SuomiAreenan perjantain keskustelusta, jonka aihe oli Tarvitsevatko sotiemme veteraanit vielä apua?
Tänään 20. heinäkuuta päättyvän SuomiAreenan kohokohdat on ikuistettu Ruotuväen erikoisnumeroihin.
Rahasta voidaan kiistellä, mutta edessä siintävät isot strategiset hankinnat ovat merkittävä osa puolustusvoimien suorituskykyä tulevaisuudessa. Nyt tehtävät päätökset ulottuvat vuosikymmenien päähän.
Kaikkien osaaminen ei ole vielä hyödynnettävissä kriisitilanteen tullen.
Suomalainen yhteiskunta on yksi maailman sähköriippuvaisimmista. Kaiken siirtyessä verkkoon myös kyberturvallisuuteen on kiinnitettävä entistä enemmän huomiota.
SuomiAreenan keskustelu puolustusmateriaalin viennistä tarjosi monipuolisia näkökulmia mielipiteitä jakavaan aiheeseen.
Varusmiespalvelusta vietiin 2030-luvulle esittämällä vaihtoehtoisia ratkaisuja muun muassa varusmiesten toimeentulolle ja siviilipalveluksen toteuttamiselle.
Venäjän ja Yhdysvaltain presidenttien tapaaminen on vaatinut yhdessä tekemistä median ja muiden tahojen kesken – Suomi haluaa profiloitua suurten kokousten järjestäjänä.