Kuva: Kristian Wallin

Oman juhlavuoden lisäksi Utin jääkärirykmentissä juhlistettiin satavuotiasta Suomea. Valtavan Suomen lipun tunnisti jo kaukaa taivaalta.

Utin jääkärirykmentti esittäytyi

Henri Kaarakainen

Utin jääkärirykmentti järjesti jo yli viidettätoista kertaa toimintanäytöstapahtuman, johon kaikki halukkaat olivat tervetulleita tutustumaan joukko-osaston kalustoon ja toimintaan.

Utin jääkärirykmentti kutsui viime perjantaina kaikki sen toiminnasta kiinnostuneet tervetulleeksi seuraamaan vuosittaista toimintanäytöstapahtumaansa. Jääkärirykmentin tiedottajan Pia Enroosin mukaan kyseessä on jo varsin perinteikäs näytös.

– Tapahtumaa on järjestetty jo yli viidentoista vuoden ajan. Toimintanäytös on alkuvuosina ollut itsenäinen tapahtuma, mutta nykyisin se on sidottu rykmentin vuosipäivän tienoille, Enroos kertoo.

Tänä vuonna Utin jääkärirykmentillä oli myös erityistä aihetta juhlaan. Kouvolan liepeillä sijaitseva joukko-osasto juhlii tasan kahdettakymmenettä toimintavuottaan.

– Juhlavuosi on teema, jota kuljetamme mukana pitkin vuotta. Merkkivuosi ei ole erityisemmin muuttanut tämän tapahtuman sisältöä. Harjoittelumme näkyy ja kuuluu maakunnan alueella varsin usein, joten tapahtuma on erityisesti lähialueen asukkaille mahdollisuus tutustua tarkemmin rykmentin kalustoon ja toimintaan. Pyrimme esittäytymään vieraille mahdollisimman monipuolisesti, Enroos toteaa.

Tapahtuman yleisömäärät ovat Enroosin mukaan kasvaneet tasaisesti viime vuosina.

– Alkuvuosiin verrattuna yleisömäärät ovat olleet selvässä kasvussa. Saamme vuosittain monia vierailupyyntöjä. Pyrimme keskittämään vierailut tälle yhdelle tapahtumapäivälle, jolloin pystymme tarjoamaan monipuolisen kattauksen toiminnastamme. Alussa vierailijamäärät liikkuivat 500 ja tuhannen välillä, mutta viime vuosina kävijämäärät ovat yltäneet kolmesta viiteen tuhanteen, Enroos iloitsee.

 

Ruotuväen lukijat pääsevät aistimaan tarkempia tunnelmia tapahtumasta seuraavassa printtinumerossamme, joka ilmestyy torstaina 18.5. (RV 10/17).