Antti Virtanen

Lehden päätoimittaja Asko Tanhuanpää antoi kiitoksensa lehden tärkeille toimijoille ja vaikuttajille vuosien varrelta.

Tarinoita maailman eturintamilta jo 40 vuoden ajan

Leevi Hormaluoma

Rauhanturvaajaliiton jäsenlehti Rauhanturvaaja juhlii neljättäkymmenettä vuottaan kriisinhallintatehtävissä palvelleille, palveleville, sekä niihin pyrkiville suunnattuna lehtenä.

Rauhanturvaajalehden 40-vuotisjuhlallisuudet avasi Rauhanturvaajaliiton puheenjohtaja Mauri Koskela.

– Rauhanturvaajaliitolla on kunnia edustaa Suomalaisia rauhanturvaajia maailman veteraanijärjestöissä. Tärkeimpiin tehtäviimme kuuluu tarjota kriisinhallintatehtävissä palvelleille mahdollisuus vertaistukeen, määrittelee Koskela.

– Liittomme ja sitä kautta lehtemme tehtäviin kuuluu välittää tärkeäksi koettuja viestejä liiton jäsenille ja sidosryhmillemme. Pyrimme aina olemaan asiapitoinen, ajassa elävä, sekä mielenkiintoa ja lukuintoa herättävä julkaisu, linjaa Koskela.

Kiitosten jälkeen itse lehden päätoimittajalla, Asko Tanhuanpäällä oli muutama sana ja paljon kiitoksia annettavana lehden tärkeille toimijoille ja vaikuttajille.

– En tehnytkään itse puhetta, kun sain lukea Koskelan puheen jo etukäteen eikä minulle jäänyt mitään sanottavaa, naurahtaa Tanhuanpää.

Tanhuanpää sai pestinsä edelliseltä päätoimittajalta, Hannu Leväseltä, reilu kymmenen vuotta sitten ja kuvailee perimäänsä työnsarkaa äärettömän mukavana.

– Olen itse ollut mukana lehden matkassa mukana reilut kymmenen vuotta ja täytyy sanoa, että lehteä on ollut ilo työstää. Yli 50 000 suomalaista on ollut rauhanturvaajana, mikä tarkoittaa yli 50 000 tarinaa, joista kertoa, muotoilee Tanhuanpää.

– Merkityksemme on toimia siteenä ja yhteisönä eri ikäkausien rauhanturvaajien välillä. Lehtemme on Suomen Rauhanturvaajaliiton julkaisu, mikä tarkoittaa sen olevan puolueeton. Emme katso ketään arvon tai palvelusvuoden läpi. Voit olla kenraali tai jääkäri, voit olla palvellut vuonna 1956 tai 2019, mutta kaikki ovat meille tasa-arvoisia, vakuuttaa Tanhuanpää.

Suezin kriisistä vuodelta 1956 asti kriisinhallintaoperaatiot ovat olleet osa Suomen ulko- ja puolustuspoliittista linjaa. Lehti aikoo toimia tulevaisuudessakin viestintävälineenä Rauhanturvaajaliiton jäsenille.

– Pyrimme olemaan tulevaisuudessa entistä enemmän yhteisöllisyyttä nostava, mutta myös informatiivinen kanava jäsenkunnallemme, josta pystyy näkemään missä mennään. Haluamme olla kanava, josta nuoret voivat nähdä missä joskus ollaan oltu. Pyrimme olemaan myös edunvalvonta-asioita julkituova väline. SIllä tarkoitamme lähinnä vertaistukea, että jokainen löytäisi meiltä sen alueen, mistä apua voi saada, Tanhuanpää muotoilee.