Leevi Hormaluoma

Levikkisihteerin vastuulla on muun muasssa printtilehtien ja liitteiden arkistointi.

Levikki hoitaa menekin

Konsta Leikas

Levikkisihteerin tehtävissä työskentelevä Ruotuväen myyntimies Jere Pankka mahdollistaa lehden liikkumisen ja jakelun.

Olin alokaskauden Haminan Maasotakoulussa. P-kaudella tehtiin mitä käskettiin ja sieltä jäi ihan hyvät muistot. Päätin hakea erityistehtäviin, sillä halusin hyödyntää siviiliosaamistani. Mahdollisuus saada arvokasta työkokemusta houkutteli myös tottakai.

Me heräämme erikoiskomennusjoukkeessa eli EKOMJ:ssa joka aamu kello 5.30. Herättyämme marssimme aamupalalle muonituskeskukseen. Normaalina päivänä lähdemme julkisilla seitsemän maissa tekemään hommia Pääesikunnan viestintäosastolle.

Levikkisihteerin, eli tuttavallisemmin levikin arki riippuu siitä, onko taitto- vai painoviikko. Taittoviikolla hoidan omat vakio-osuuteni lehteen ja teen välillä myös muitakin juttuja, kuten arvosteluja. Taittoviikon perjantaina teen painotilauksen, jotta saamme lehden oikeille asiakkaille. Painoviikolla päivittelen paljon nettisivuja ja laitan juttujen linkkejä Twitteriin sekä Facebookiin. Hoidan myös lehden asiakaspalvelun puhelimen välityksellä. Tehtäviini kuuluu myös Ruotuväen edustaminen eri tilaisuuksissa. Olin itse Studia-messuilla ja itsenäisyyspäivän paraatissa Tampereella jakamassa lehtiä sekä kertomassa ihmisille Ruotuväen toiminnasta.

Palveluksen aikana olen oppinut asiakaspalvelutaitoja sekä kehittynyt kirjoittajana. Haastavinta on alussa, sillä näissä hommissa on paljon opittavaa ja työ on enimmäkseen itsenäistä. Parasta levikkisihteerin töissä on hommien monipuolisuus. Täällä on päässyt näkemään toimitustyön arjen ja puolustusvoimien toimintaa eri näkökulmasta. Lisäksi olen opetellut työhön vaadittavat järjestelmät. Hommat ovat sujuneet erittäin mallikkaasti.

Ruotuväki on palveluspaikkana erittäin hyvä. Meillä on hieno porukka ja viihdymme toistemme kanssa myös vapaa-ajalla. Viestintäosastolle palvelevaan Mediatuotantotiimiin on tullut tutustuttua myös, koska olemme samalla komennuspaikalla.

Levikkisihteerillä on oma työhuone, jossa pystyy tekemään työt ilman ylimääräistä melua.
Kuvaaja tai toimittaja voi tulla seuraksi tekemään töitä, jos avokonttorissa on äänekästä. Se on mukavaa vaihtelua, sillä aika voi joskus käydä omassa työhuoneessa tylsäksi. Voin toki itsekin mennä avokonttorin puolelle juttelemaan, kun aika sallii.

Tuusulan pääsykokeisiin on vaikea valmistautua, mutta ei kannata jännittää turhaan. Jos kiinnostaa siviiliosaamisen hyödyntäminen ja työtodistuksen saaminen niin kannattaa ehdottomasti hakea Ruotuväkeen! Aamut ovat monesti aurinkoisempia näissä tehtävissä.

Palveluksen jälkeen ajattelin mennä töihin ja syksyn puolella aloitan kauppatieteiden opiskelun.