Kuvat: Janne Karjalainen

Alikersantti Kasper Koski on yksi kotiutuvien varusmiesten rekrytointitilaisuuden mahdollistajista.

Kotiutuville varusmiehille mahdollisuus työllistyä

Antti Pennala

Kaartin jääkäritoimikunta tuo yhteen pääkaupunkiseudun työnantajat ja työtä hakevat varusmiehet.

Keskiviikkona kotiutuvat varusmiehet pääsivät tutustumaan reservin tarjoamiin mahdollisuuksiin, kun Kaartin jääkäritoimikunta (Kjtk) järjesti jälleen kotiutuville taistelijoille kotiutumisrekryn Santahaminan Sotilaskodin tiloissa. Tapahtuman tarkoituksena on tarjota varusmiehille mahdollisuus löytää töitä ennen kotiutumista.

– Kotiutumisrekry on järjestetty jo vuosien ajan kotiutuville neljä kertaa vuodessa, kertoo Kaartin jääkäritoimikunnan puheenjohtaja alikersantti Kasper Koski.

Kosken mukaan rekryyn ei tarvitse houkutella yrityksiä mukaan vaan Kjtk saa kyselyitä milloin uusi rekrytapahtuma järjestetään. Kjtk päättää halukkaista yrityksistä sopivimmat, jotka kutsuu tapahtumaan.

– Tapahtumaan tulee yrityksiä laidasta laitaan niin turvallisuusalan yrityksiä kuin pääkaupunkiseudun kuntien ohjaamot, sanoo Koski.

Kaartin jääkäritoimikunta järjesti toisenlaista ohjelmaa tiistaina, kun stand-up koomikko Niko Kivelä tuli esiintymään sotilaskotiin ja tarjolla oli virvokkeita sekä syömistä.

Kaartinjääkärit Mäkinen (edessä)  ja Vellamo olivat etsimässä työnantajia varusmiespalveluksen jälkeiselle elämälle.

 

Erityisesti henkilöstövuokrausyrityksenä tunnettu SOL Henkilöstöpalvelut osallistui jälleen tapahtumaan. Henkilöstöneuvottelija Antti Lahtinen SOLista on kolmatta kertaa rekrytapahtumassa.

– Nuoret ovat olleet hyvin mukana aktiivisina työnhakijoina ja tapahtuman järjestelyt ovat olleet kunnossa, kertoo Lahtinen tyytyväisenä.

– SOL on aikaisemmista kerroista saanut muutaman työntekijän rekryttyä. Työnantajan mielikuvan luominen on yksi tosi tärkeä asia. On tärkeää tuoda esiin mitä eri työpaikkoja SOL tarjoaa, Lahtinen kommentoi.

Keskiviikkona kotiutuva kaartinjääkäri Valtteri Mäkinen tuli tapahtumaan etsimään lisää töitä tulevaisuuden varalle ja tekemään kontakteja.

– Minulla on jo töitä valokuvausstudiolla, kun pääsen reserviin, mutta tulin etsimään uusia työnantajia, kertoo Mäkinen.

Mäkisen mukaan nopeasti lähestyvä reservi tuntuu hyvälle ja suunnitelmissa on lomailu, kun pääsee kotiin.

Varusmiestoimikuntien pääsihteeri upseerikokelas Henri Miettisen mukaan rekrytointitilaisuuksia kotiutuville varusmiehille järjestetään muun muassa Karjalan ja Kainuun prikaateissa. Tilaisuudet järjestetään yleensä Sotilaskotien kanssa yhteistyössä kuten Santahaminassa tehtiin.

– Kannustan varusmiestoimikuntia järjestämään jokaisessa varuskunnassa rekrytointitilaisuuden ja ohjaan itse kiinnostuneita yrityksiä mukaan tilaisuuksiin, Miettinen kertoo.