Aatu Heikkonen

Upseerioppilas Aarne Santamäki hakee reserviupseerikurssilta hyötyä myös siviilielämään.

Upseerioppilas odottaa innolla Merisotakoulun haasteita – "Täällä pääsee laittamaan itsensä rajoille"

Eelis Vähätalo

Aarne Santamäki aloitti viime viikolla yhdessä noin 40 muun upseerioppilaan kanssa Merisotakoulun reserviupseerikurssilla 174. Kurssilta Santamäki toivoo omien johtamistaitojen kehittymistä.

Aarne Santamäki / upseerioppilas / Merisotakoulu / TJ 241

"Palvelus on sujunut tähän saakka erittäin hyvin. Se on antanut paljon ja erityisesti laivastossa palveleminen Pansiossa on tuonut erilaisen näkökulman inttiin. AUK herätti minut aika räväkällä alulla, etenkin laivaston aamureippailut pisti poikaa hikoilemaan. Merisotakoululta odotan antoisia hetkiä ja erityisesti sitä, että pääsee tutustumaan merenkulkuun syvemmin. Minulta ei löydy aikaisempaa kokemusta merenkulusta, joten lähden ihan noviisina liikenteeseen. Odotan myös sitä, että pääsen kokemaan Merisotakoulun kulttuurin, perinteet ja tapahtumat.

Totta kai tulee varmasti olemaan myös raskaampia hetkiä, kun johtamisharjoitus ja muut aamuiset touhut ovat edessä, mutta välillä pitää tehdä aamuisempia juttuja, jotta toinen puoli palveluksesta maistuu paremmalta. Siviilielämän kannalta haen täältä johtamiskokemusta. Toki johtaminen on erilaista intissä kuin siviilielämän puolella, mutta se antaa kontrastia; täällä johtamisen pitää olla jämptiä ja tosi tarkkaa. Itse lähden hakemaan sitä, että pystyisin olemaan johtajana vielä järjestelmällisempi ja miettimään suunnitelmallisemmin.

Ylipäätään siivilielämän kannalta haen antoista kokemusta ja oppia itsestäni. Täällä pääsee laittamaan itsensä rajoille ja näkemään miten se vaikuttaa omaan käyttäytymiseen. Kurssin jälkeen haluaisin jäädä kouluttajakokelaaksi Merisotakouluun. Myös laivapalvelus Upinniemmessä ohjusveneellä kiinnostaa. Haluaisin päästä kunnon sota-alukselle!"