Aatu Heikkonen

Upseerikokelas Taika Lehtikangas on kokenut oppineensa palveluksessa uutta niin itsestään kuin muiden ihmisten kanssa toimimisesta.

Upseerikokelas kehottaa naisia palvelukseen – lähtekää ihmeessä!

Elias Hirvikoski

Upseerikokelas Taika Lehtikangas on asepalveluksensa aikana suorittanut sisukkaasti niin P-kauden hiihtomarssit, kuin RU-kurssin haasteelliset kokemukset. "Ehdottomasti intti on antanut minulle paljon."

Taika Lehtikangas / upseerikokelas / Karjalan prikaati / TJ 23

"Minä toimin ilmantorjuntapatterin johtoportaassa upseerina.

Tehtävissäni parasta on, että johdan todella motivoitunutta porukkaa ja meillä toimii tiimityöskentely todella hyvin yhteen. Jätkät tietävät tasan tarkkaan, että kun mä sanon niille mitä tehdään niin ne kanssa tekevät. Mitä tulee meidän toimintaan; niin voin luottaa alaisiini ihan satasella ja se on todella tärkeää.

Parhaat muistot intistä ovat varmaan ensimmäinen hiihtomarssi P-kaudella ja RUKin suojeluhälytykset. P-kauden hiihtomarssi ei ollut pitkä – joku kahdeksan kilometriä – mutta kun olen tosiaan vain sen 157 senttimetriä pitkä, niin se oli aika raaka ja raadollinen hetki huomata, että intissä on aika rankkaa. Mutta siitäkin olen tullut eteenpäin.

Haastavinta intissä on ollut, kun on oletettu, että tiedetään asioita, mitä ei olla kuitenkaan tiedetty. Ja myös se, että välillä on tullut fyysisyys vastaan joissain hommissa, mutta sitä on pystynyt kompensoimaan sitten joissain muissa jutuissa. Loppujen lopuksi aika vähän on ollut ikäviä juttuja. Enemmän täällä on kyllä ollut positiivisia juttuja. En tietysti sano, että olisin nauttinut siitä, kun on 22 astetta pakkasta ja olen maannut jossain poterossa kaksi tuntia.

Kivaahan intti on ollut, vaikka en minä välttämättä uudestaan tätä tekisi. Jos naiset miettivät, että minusta ehkä olisi tuohon ja haluaisi lähteä koittamaan – niin lähtekää ihmeessä! Ei siinä mitään menetä, että tulee tänne. Täällä oppii paljon itsestään, ottamaan vastuuta, ja toimimaan erilaisissa sosiaalisissa tilanteissa erilaisten ihmisten kanssa. Ehdottomasti intti on antanut minulle paljon."